19 Οκτ 2010

Pan cake made with riccota for a warm and sunny morning





One of the last sunny and warm mornings of the season we spent last weekend outside. The weather soon is going to be cooler so I thought to celebrate the last warm morning in terrace with pan cakes and marmalade .



Recipe for the pan cakes

250 gr ricotta
100 ml milk
100 gr all purpose flour
2 eggs
Vanilla
Zest of one lemon

Whisk separately the egg whites in a soft meringue. Stir the flour, cheese and milk ,the egg yolks, vanilla and the lemon zest in a bowl and then add the egg whites. Cook them in a very hot pan without using any fat. I like them with some butter and marmalade from myrtles on top. This one we bought it this summer from Montenegro and is home made, very delicious!


Το σαββατοκύριακο που πέρασε είχε ιδιαίτερα ζεστό καιρό. Επειδή σύντομα ο καιρός θα κρυώνει σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ αν όχι το τελευταίο ένα από τα τελευταία πρωινά στην βεράντα. Έτσι αποφάσισα να το απολαύσουμε με παν κέικ με ανθότυρο και μαρμελαδα μύρτιλο που αγόρασα φέτος από το ταξίδι μας στο Μαυροβούνιο. Από ένα πανέμορφο μαγαζάκι μέσα στο κάστρο του Κοτορ όπου μια κυρία έφτιαχνε τα δικά της σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες. Πατήστε εδώ για την συνταγή των παν κέικ. Η μόνη διαφορά είναι οτι αυτην τη φορά τα εκανα γλυκα οπότε δεν βάζετε αλάτι πιπέρι και μυρωδικά αλλά μια σταγόνα βανίλια και ξυσμα από ενα λεμόνι. Είναι πολύ εύκολα και διαιτητικά μην τα φοβηθείτε :).

8 σχόλια:

  1. Με τιμησες με το περασμα σου στο blogk μου και ιδιαιτερα με το σχολιο σου.Χαιρομαι γιατι ηταν η αφορμη να ανακαλυψω τις δικες σου σελιδες.
    Υπεροχο μπλογκ !!!! με αισθητικη και εξαιρετικη παρουσιαση των συνταγων σου .
    Θα τα λεμε λοιπον απο δω και περα.
    Σε καταχωρησα στα best blogs μου ...filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hey, inspiration...

    Υπέροχο art de la table!Και η φωτογραφία απίστευτα φρέσκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @misirlou misirlou και εγω ξεφυλισσα τις σελιδες σου μονομιασ! ετοιαμσου για συμβουλες γιατι εχω αποριεσ , μια και μαρεσει να αλλαζω τα πραγματακια του σπιτιου τακτικα :).

    @Nenou
    καλημερα κοριτσακι! σου χρωσταω ακομα την συνταγη για τα ρολλα κανελασ αλλα δεν μαρεσουν οι φωτοσ που εχω βγαλει και περιμενω να βγαλω καποια καλυτερη :)
    φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφη παρουσίαση!
    Η μεγάλη φωτό είναι όλα τα λεφτά!
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα στο Camp. Το προγραμμα που χρησιμοποιώ για την επεξεργασία χρώματος κλπ. είναι τo Adobe Lightroom ενώ το γωτιστικό λέγεται Lowel Ego (http://www.lowel.com/ego/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Betty's Cuisine

    Σε ευχαριστώ. ακομα εχει καλεσ μερες και μπορω και πειραματιζομαι με το φυσικο φωσ.

    @Foodjunkie
    και εγω χαρηκα τοσο πολυ. διαβαζα το μπλογκ σου καιρο τωρα. ωραια θα δοκιμασω να το βρω το προγραμματακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πιστεψε με ειναι πολυ ευκολα . αν δοκιμασεισ να τα κανεισ θα δεισ οτι δεν ειναι τιποτα..βεβαια τισ καθημερινες εγω δεν προλαβαινω για τετοια αλαλ σαββατοκυριακο μαι χαρα! τα σαββατοκυριακα μου τα γιορταζω εγω! χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή