I am crazy for tarts. Any kind! I try several combinations from time to time and of course I have my favorites. Last year during a trip to Indochina I passed from Singapore where I bought a series of a cooking book named new healthy kitchen. Today I decided to start cooking its recipes and here is the one I chose to start with: red onion and goat’s cheese tartlets.
200 gr flour
½ tsp salt
125 gr butter
2-3tbsp ice water
140 gr goat cheese soft blended with 2 tbsp finely chopped fresh thyme
30 gr finely chopped red onion plus thin slices for garnish
2 tbsp pink peppercorns
Extra virgin oil
Vinegar with myrtles
For pastry
Combine flour and salt in a food processor. Add butter and pulse. Then gradually add water until dough comes together. Gather dough into a ball and refrigerate for 30 minutes. Then place them into tartlets and bake them for about 10 minutes in preheated oven in 190.
Spread a quarter of herbed goat cheese in the middle of each tartlets. Top with a quarter of the onion and a quarter of pink peppermint. Bake until pastry is golden for about 30 minutes. While tartlet’s bake, toss onion slices with oil and vinegar to moisten and sprinkle with salt. Let stand for 15 minutes and then use it to garnish the tartlet’s.
Τρελαίνομαι για τάρτες. Όλων των ειδών για αυτόν ακριβώς τον λόγο δοκιμάζω συχνά συνταγές τους με διάφορους συνδυασμούς. Πέρσι σε ένα μεγάλο ταξίδι που έκανα στην Ινδοκίνα πέρασα από Σιγκαπούρη και εκεί οι μόνες αγορές που έκανα ήταν μία σειρά βιβλίων κουζίνας με το όνομα «new healthy kitchen». Ενθουσιάστηκα γιατί αφενός από αυτά τα βιβλία είχα βρει μόνο ένα εδώ στην Αθήνα και έκανε 40 ευρώ (!!) ενώ στην Σιγκαπούρη είχα πάρει 4 ευρώ το ένα (!!!). σήμερα είπα να τα ξεφυλίσσω και εξεπλάγην με το πόσες ωραίες γρήγορες και διαιτιτικές συνταγές έχει! Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω να τις φτιάχνω μια μια κατά διαστήματα. Τι λέτε?
Διάλεξα φυσικά για αρχή αυτή τη συνταγή με ταρτούλες με κατσικίσιο τυρί και κρεμμύδι. Σας λέω μόλις τώρα έφαγα την μια και με το ζόρι κρατιέμαι να μην φάω και άλλη. Έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση και θα μου ταίριαζε με ένα ποτήρι κρασί και λίγη σαλάτα σαν κυρίως πιάτο ελαφρύ. Εγώ την συνόδεψα με τσάι :) .
Για την ζύμη
200 γρ αλεύρι
125 γρ βούτυρο
½ κ.γ.αλάτι
2 με 3 κ.γ. νερό
Για την γέμιση
140 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί (εγώ χρησιμοποιώ το chavroux) αναμιγμένο με 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 30 γρ κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο και μερικές ακόμα λεπτές λωρίδες για την γαρνιτούρα.
2 κ.γ. ροζ πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βαλσάμικο με μύρτιλα
Για την ζύμη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια την απλώνουμε στις μικρές ταρτιερούλες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Τις βγάζουμε από τον φούρνο και γεμίζουμε με το ένα τέταρτο από το κατσικίσιο την κάθε ταρτούλα. Από πάνω βάζουμε ένα τέταρτο από τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ένα τέταρτο από το ροζ πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη περίπου 30 λεπτά.
Όσο ψήνονται φτιάχνουμε την γαρνιτούρα με τα κρεμμύδια. Σε κατσαρολάκι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο τις λωρίδες κρεμμυδιού και 1 κουταλιά βαλσάμικο. Το αφήνουμε κανα τέταρτο μέχρι να είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε στις ταρτούλες μας από πάνω.
Τρελαίνομαι για τάρτες ιδιαίτερα αρμυρές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια απορία έχω σε πόσους βαθμούς έψησες και γιατί εμένα μου φαίνεται πολύς ο χρόνος για τα μικρά ταρτάκια;;μήπως κάνω κάποιο λάθος εγώ στο ψήσιμο με του βαθμούς ή τη θέση στο φούρνο;;
Ευχαριστώ.
Γεια σου Ξανθή, συνήθως τις τάρτες τις ψήνω στους 180 αλλά η συγκεκριμένη συνταγή έγραφε στους 190. Τις τοποθετώ στο χαμηλό επίπεδο του φούρνου (2ο απο κάτω) Τώρα για τον χρόνο, δεν χρονομετρώ, λειτουργώ περισσότερο με το μάτι.. μόλις ροδοκοκινήσουν.. σου εύχομαι καλή επιτυχία
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχάς ζηλεύω το ταξίδι σου! Θέλω πολύ κάποτε να πάω στην Ασία. Κατά δεύτερο είναι κι εγώ πολύ "ταρτού". Ωραία πρόταση, αν και το ωμό κρεμμύδι δεν είναι για το στομαχάκι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ιωάννα, ήταν πράγματι ενα πολύ ωραίο ταξίδι στην Βιρμανία συγκεκριμένα (μπορείς να τσεκάρεις εδώ (http://wabini.blogspot.com/2010/01/blog-post.html) φωτογραφίες του καλού μου) - το συνιστώ ανεπιφύλακτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσον αφορά την τάρτα τα κρεμύδια δεν είναι ωμά, είναι καραμελομένα σε λίγο λάδι κ βαλσάμικο, δοκίμασε την κ ελπίζω να σ αρέσει
πολυ μ αρεσει ο συνδιασμος αυτης της γεμισης!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια!!!!
Θα την τυπωσω αμεσως για να μην την χασωωω.
φιλιααα
Πολύ ωραία παρουσίαση και πεντανόστιμη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!!