150 ml heavy cream
2 gelatine leaves
600 gr chestnut cream
300 ml whipping cream
Heat the cream to 50 degrees. Soften the gelatine leaves in water and then add them to the cream and stir until dissolved. Then add the chestnut cream and stir well. Meantime hit the rest cream until it is whipped cream and then mix with the other ingrentients. Divide it into cups and freeze for a few hours.
150 κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνας
600 γρ κρέμα κάστανο
300 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Ζεσταίνουμε τα 150 κρέμα γάλακτος σε κατσαρολακι στους 50 βαθμούς. Μαλακώνουμε την ζελατίνα σε λίγο νερό και στη συνέχεια την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα κάστανο και ανακατεύουμε μεχρι να διαλυθεί καλά. Εντωμεταξύ έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αναμιγνύουμε τα δυο μείγματα. Χωρίζουμε σε μπολ και παγωνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Πολύ ωραίο γλυκάκι, Μπορεί να του πήγαινε και λίγο Triple Sec ή Grand Marnier να κόψει τη γλύκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήναι εχεισ δικιο. ετσι ηταν αλλα δεν ειχα. ομωσ την επομενη φορα λεω να το δοκιμασω. παντωσ ειναι πανευκολο και γρηγορο και σκεφτομαι να το παρουσιασω σε κανενα τραπεζι.
ΑπάντησηΔιαγραφήPoly maresei to glyko sou, latrevo ta kastana me kathe tropo!!! Kala oi foto sou petane!!!!!!!! na ksereis ksanadokimasa ta brioche kai pali den ta petyxa (mi me rotiseis ti kano lathos, den ksero. THA TA KSANAFTIAKSO AYRIO!). Einai opos ta louloudia. de metraei mono kapoios na ta frontizei, alla kai poios!!! EIMAI SIGOURH PANTOS pos tin triti kai farmakeri tha ta petixo san ta dika sou!!! se filo
ΑπάντησηΔιαγραφή