13 Νοε 2010

Baked marmelade donuts - μικρά ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα



I love donuts! But I hate  frying things. I prefer cook in the oven. So I found a recipe for bake donuts.
It is my first time in cooking donuts and I was a bit anxious about their shape. At the end wasn’t so hard and everything looks nice, don’t you think?

1 1/3 cups warm milk
1 dry yeast
2 tsp butter
2/3 cup sugar
2 eggs
5 cups all-purpose flour
A pinch or two of nutmeg
1 tsp salt
marmelade
unsalted butter, melted
cups sugar



mix 1/3 cup of the warm milk with the yeast and set aside for five minutes or so. Stir the butter and sugar into the remaining cup of warm milk and add it to the yeast mixture. Stir in the eggs, flour, nutmeg, and salt and beat the dough for a few minutes at medium speed. Turn it out onto a floured counter-top, knead a few times (the dough should be barely sticky), and shape into a ball.
Transfer the dough to a buttered bowl, cover, put in a warm place  and let rise for an hour or until the dough has roughly doubled in size.
Punch down the dough and use a cutter to stamp out circles. Transfer the circles to a  baking sheet and fill them with marmalade. Place on top other circles and stick them together with some milk.
Bake in a 185 C oven until the bottoms are just golden, 8 to 10 minutes . While the doughnuts are baking, place the butter in a medium bowl. Place the sugar in a separate bowl.
Remove the doughnuts from the oven and let cool for just a minute or two. Dip each one in the melted butter and a quick toss in the sugar bowl.




Τρελαίνομαι για ντόνατς! Γεμιστά , σκέτα όλων των ειδών αλλά ιδιαίτερα αυτά με την μαρμελάδα.. βλεπετε με έχει πιάσει τελευταία πολύ με τις μαρμελάδες και φτιάχνω όλο γλυκά με αυτές. Βέβαια να σας ομολογήσω ότι απεχθάνομαι να τηγανίζω, γιαυτο και βρήκα συνταγή για ψητά ντόνατς. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να φτιάξω γιαυτο και είχα άγχος για το σχήμα τους. Δεν έχω ειδικά εξαρτήματα οπότε αυτοσχεδίασα με ποτήρια και μικρά τσέρκι. Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολα και δείχνουν όμορφα δεν νομίζετε?



1 1/3 ζεστό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ σ. βούτυρο
5 κούπες αλεύρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ αλάτι
2 αυγά
Βούτυρο και ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Διαλύουμε την μαγιά μέσα στο 1/3 του ζεστού γάλακτος και αφήνουμε στην άκρη. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα.
Τοποθετούμε την ζύμη σε βουτυρομενο σκεύος και αφήνουμε για 2 ώρες περίπου η μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε σε επιφάνεια εργασίας και τώρα για να την κόψουμε θα σας πω τι χρησιμοποίησα εγώ. Με σφηνακια έκοψα τα μικρά ντόνατς και με ένα μικρό ατομικό τσέρκι τα μεγάλα. Τα τοποθέτησα σε χαρτί ψησίματος έβαλα σε κάθε ένα μια μικρή κουταλιά μαρμελαδα και από πάνω τοποθέτησα άλλο ένα στρογγυλό από ζύμη. Τα κόλλησα μεταξύ τους πιέζοντας στις άκρες με λίγο γάλα. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 185 C . Συγχρόνως λιωνουμε λίγο βούτυρο σε ένα κατσαρολακι και τοποθετούμε την ζάχαρη σε ένα μπολ. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από φούρνο και ένα ένα τα περνάμε από το βούτυρο και μετά από το μπολ με την ζάχαρη. Καλή όρεξη!

4 σχόλια:

  1. agapimeni mou girisa!!! kai mazi me ola ebala kai mia ''wabini'' sintagi...:) tsekare tin tarta mou")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα τελευταια εχουμε παθει κολλημα με τα ντονατς...Θα δοκιμασω ομως και την δικη σου συνταγη!!Ειναι στο φουρνο και λατρευω την ιδεαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ti omorfes fotografies!!! posi wra theloun psisimo ta donuts?

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές! Θα ήθελα να έχω αυτό το κουτάκι με τα donuts μόνο για'μένα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή