9 Νοε 2010

Asparagus and Gruyere tart - Τάρτα με σπαράγγια και γραβιέρα



 I am back! A short adventure in the hospital kept me away from my blog but now I am back and I ll post the recipes I promised you! Very easy this one. Trust me! The worst is that I have to be on a specific diet for a while and now writing the recipe I dream I had a piece!mmm yummy!
1 bunch of asparagus
1 large potato, sliced
3-4 tbsp olive oil
puff pastry
75g Gruyere, grated
2 eggs, lightly beaten
100ml heavy whipping cream
a pinch or two of freshly ground nutmeg
sea salt & freshly ground pepper  


Cut off the asparagus’ tougher stalk ends  and boil them for about 5 minutes in a boiling water and then transfer to a bowl with ice water. Boil the potatoes until there soft but not break. 
Grease a rectangular tart form with butter, arrange puff pastry and form a small rim. Using a fork, stab little holes all over the arranged puff pastry. On top, add a layer of potato slices and sprinkle with grated cheese.
Combine eggs and cream in a bowl, season with sea salt, freshly ground pepper and nutmeg and pour over the potatoes/cheese layer. Arrange asparagus spears equally across the tart. You may want to brush the tart edges with egg yolk to let it gain a nice golden color while baking.
Bake at (185 C) in the preheated oven for about 30min or until edges are golden.


Μια περιπετειουλα με κράτησε στο νοσοκομείο αλλά τώρα επέστρεψα και θα αναρτήσω τις συνταγές που σας χρωστάω! Το χειρότερο είναι ότι πρέπει να ακολουθήσω μια δίαιτα για λίγο διάστημα και τώρα που σας γράφω την συνταγή μου τρέχουν κυριολεκτικά τα σάλια!!

1 μάτσο σπαράγγια πράσινα
1 πατάτα κομμένη σε φέτες
Ζύμη για τάρτα
75 γρ γραβιέρα
2 αυγά χτυπημένα
100 μλ κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβουμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών και τα βάζουμε σε ζεματιστό νερό για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τα μεταφέρουμε σε κρύο νερό. Βράζουμε τις πατάτες για λίγα λεπτά επίσης μέχρι να γίνουν μαλακές αλλά να κρατάνε λίγο ακόμα.
Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα και απλώνουμε την ζύμη μας. Κάνουμε τρυπούλες με το πιρούνι, από πάνω βάζουμε τις φέτες τις πατάτας και ρίχνουμε το τυρί. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, μοσχοκάρυδο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την ζύμη και τις πατάτες. Από πάνω τοποθετούμε τα σπαράγγια. Ψήνουμε στους 185 σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά! Είναι γρήγορη και εύκολη όπως σας είπα!

7 σχόλια:

  1. Περαστικά σου!!
    Που βρίσκεις σπαράγγια αυτή την εποχή γιατί κι εγώ θα ήθελα;;
    Οι τάρτες μου αρέσουν πολύ κι αυτή είναι υπέροχη.
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Wabini!
    Καλώς σε βρίσκω!!
    Υπέροχη η τάρτα...!
    Εχω ενθουσιαστεί μετο blog σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ξανθή,
    δυστυχωσ μονο στο σουπερ μαρκετ βρισκω. αλλα μαρεσουν πολυ ετσι τα χρησιμοποιω τακτικα, σε σουπες κριθαροτο που εχω ενα παλιο ποστ και αλλα. αν μεναμε στην εξοχη ισωσ και να βρισκαμε αγρια αλλα....

    @eva
    καλημερα ! ευχαριστω πολυ! να περνασ να τα λεμε. φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία η τάρτα σου! Περαστικούλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικά! Η τάρτα φαινεται υπέροχη.Μη ανησυχείς, είμαι σίγουρη πως σύντομα θα μπορείς και πάλι να την απολαμβάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. περαστικα.τι ωραιες φωτογραφιεσ ..μου τρεχουν τα σαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή