Beef casserole with lemon , garlic and oregano
500 gr beef (round in portions)
¾ olive oil
3 cloves of garlic
5 carrots slices
½ glass of wine
2 bay leafs
Salt and pepper
Juice of 4 lemons and some zest
Oregano
20 gr butter
In a hot pan Saute the veal in olive oil until browned on all sides. Add the garlic, carrots and pour the wine. Once the alcohol evaporates add the bay leaf, salt, pepper and a little water and simmer until the meat is tender. When it is ready to turn up the heat again and add the juice from lemons, oregano and butter to make the sauce.
Σήμερα είπα θα φτιάξω το αγαπημένο μου λεμονάτο με μια συνταγή που βρήκα σε ένα πιο παλιό ΒΗΜΑ gourmet. Ακόμα και δοκιμασμένες συνταγές που έχω ξαναμαγειρέψει μ'αρεσει να τις παραλλάζω λίγο αν βρω κάτι εξίσου ενδιαφέρον. Έτσι κατέληξα στην παρακάτω:
Μοσχαράκι λεμονάτο
500 γρ κιλότο σε μερίδες
¾ φλ, ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
5 καροτα σε φετουλες
½ ποτήρι κρασί
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμός και ξύσμα από 4 λεμόνια
Ρίγανη
20 γρ βούτυρο
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το μοσχαράκι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το σκόρδο τα καρότα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την δάφνη, αλάτι πιπέρι και λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν είναι έτοιμο δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, την ρίγανη και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα. Έγινε ξινούτσικο λουκούμι!
Εγώ το συνδύασα με μια συνταγή για σελινοριζα κρασάτη που βρήκα στον τελευταίο γαστρονόμο. Χι χι διαβάζω πολύ βλέπετε!
Απο τα αγαπημενα μου φαγητακια, εγω βαζω και πατατουλες..
ΑπάντησηΔιαγραφήWabi, h lexi einai casserole alla to kreataki akoma fainetai nostiso. Mia alli leksi gia afto einai kai "Pot Roast".
ΑπάντησηΔιαγραφή@ελπινικη
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εμενα απο τα αγαπημενα μου ειναι ! και το συγκεκριμενο βγηκε πολυ λεμονατο που το προτιμω.
@peter m
Ευχαριστω για την διορθωση :)
θα το αλλαξω αμεσως!