14 Ιουν 2010

Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερύκοκο...




Θα έχετε καταλάβει ήδη ότι μου αρέσει ότι έχει να κάνει με το φαγητό. Μ’αρέσει να το προετοιμάζω,μ’ αρέσει να το γεύομαι μαζί με καλή παρέα και μ’αρεσει ιδιαίτερα να το φωτογραφίζω….Νομίζω ότι έτσι μεγάλωσα, η μαμά μου πιστεύω ότι έβγαζε και βγάζει καταπιεσμένες ίσως καλλιτεχνικές τάσεις μέσα από την μαγειρική. Ο πατέρας μου αν και λίγο συντηρητικός στα γούστα ομολογώ ότι έχει μια ανεπτυγμένη αίσθηση γκουρμε.. από αυτόν έμαθα να εκτιμώ γεύσεις απλές ελληνικές όπως οι σαρδέλες οι ψημένες στα κάρβουνα και πολλοί τέτοιοι μεζέδες που συνδυάζονται άψογα με ουζάκι και καλή παρέα.
Εγώ θα έχετε καταλάβει ότι δεν είμαι πολύ οπαδός της κρεατοφαγίας χωρίς να σημαίνει ότι δεν μ'αρέσει καθόλου.
Μ'αρεσουν οι γεύσεις οι καθαρές, οι διακριτές μεταξύ τους ..
Είναι δε τόση η λαχτάρα μου να φωτογραφίζω τα εδέσματα που σήμερα έφτιαξα μεν παγωτό αλλά δεν έχει προλάβει να παγώσει ακόμα ώστε να το φωτογραφίσω όπως πρέπει γι'αυτο και αυτοσχεδίασα με ότι μου βρισκότανε. Έψησα και βερίκοκα με τζιντζερ στο γκριλ ώστε να συνοδέψουμε το παγωτό μας αλλά όλα αυτά θα τα δείτε αύριο. Σήμερα «έπαιξα» λίγο με τα υλικά μου. Απολαύστε λοιπόν .


5 σχόλια:

  1. Πολιτιστικός μετανάστης15 Ιουνίου 2010 στις 11:28 π.μ.

    Αυτή η αφηγηματική προσέγγιση του γενεαλογικού σου δέντρου. Ίσως και η ψυχαναλυτική εξήγηση του καταπιεσμένου γαστρονομικού σου DNA. Η σύγχυση του δημιουργού που με λερωμένα από μερέντα χέρια αδημονεί να πιάσει το φωτογραφικό φακό... Τι να πω! Δεν ξέρω τι με συγκίνησε πιο πολύ!!!! Πιστεύω πως όταν δω αύριο το παγωτό θα δακρύσω.
    ΥΓ Λίγη πλάκα δεν παρεξηγείται φαντάζομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτιστικός μετανάστης15 Ιουνίου 2010 στις 11:31 π.μ.

    Ααα και να μην ξεχάσω τη σύνδεση με αξέχαστα παλιά ελληνικά τραγούδια. Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο. Ρίκο ρίκο ρίκοκο, ρίκο ρικοκό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχα χα χα, ρίκο ρίκο ρίκοκο, ρίκο ρικοκό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :) όταν το φας θα δακρύσεις σιγουρα! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello,
    Ειδες που τα πιατα ειναι πολυ ομορφα! Ωραιος συνδιασμος χρωματων. Καθως και τα μικρα κυπελακια με τα κερασια.

    Και φαινεται πεντανοστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή