Σήμερα αμφιταλαντευόμουνα πώς να φτιάξω μισό κιλό γαρίδες που είχα. Μου άρεσε η ιδέα να τις μαρινάρω και να τις ψήσω στο γκριλλ αλλά είναι γνωστή και η λατρεία μου στα ζυμαρικά οπότε δεν αντιστάθηκα. Βέβαια τα συνδύασα και τα δυο γιατί κράτησα την συνταγή απλή και χωρίς σάλτσα ντομάτας ή κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιούν αρκετοί.
1 πακέτο spaggetoni
½ κιλό γαρίδες
3 ντομάτες σφιχτές
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ extra παρθένο ελαιόλαδο
Μπόλικος μαϊντανός
1 ποτηράκι κρασί
Ξύσμα λεμονιού
Βράζω το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο γουοκ ή σε μεγάλο τηγάνι ρίχνω το λάδι μαζί με τις γαρίδες και τις αφήνω να μαγειρευτούν μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνω το σκόρδο και μετά από λίγα λεπτά σβήνω με κρασί. Ρίχνω την ντομάτα κομμένη σε κυβακια και πασπαλίζω με το ν μαϊντανό. Διορθώνω με αλάτι και πιπέρι και όταν όλα είναι έτοιμα ρίχνω και τα μακαρόνια μέσα στο γουοκ να ανακατευτούνε με τις γαρίδες. Στο τέλος πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου