25 Αυγ 2011

Raspberry pie - Τάρτα με σμέουρα



Η ζωή μας συνεχίζει να τρέχει σε γοργούς ρυθμούς μεταξύ αϋπνίας και κούρασης όμως η διάθεση παραμένει ανεβασμένη. Αυτό συζητούσαμε με τον Γουινη υπό άλλες συνθήκες τα ξενύχτια θα μας είχαν ισοπεδώσει τώρα όμως υπάρχει τόση αδρεναλίνη που είσαι διαρκώς σε μια εγρήγορση. Και ο Φίλιππος μας μεγαλώνει και τον χαιρόμαστε μέρα με την μέρα πιο πολύ. Έχουμε αρχίσει και κάνουμε δειλά δειλά κάτι μονοήμερες εκδρομουλες και κάτι βολτιτσες . και κάθε έξοδος είναι και μια πρόκληση για μας.. ολο και κάποιο καινούργιο εμπόδιο υπερπηδάμε. Σε 5 μέρες ο μικρός μας σαραντίζει και γιαυτο αποφάσισα να το γιορτασουμε πιο νωρίς με μια τάρτα με σμέουρα..


18 Αυγ 2011

Bulgur with vegetables, raisins, arugula and ricotta - Πληγούρι με λαχανικά, σταφίδες, ρόκα και ανθότυρο



I guess most of  you will be returned by the end of this week. It is the first time we had no vacations yet but did not bother me at all because I had the most wonderful company in the world: my little baby!
I do not have much time for photography and special cooking because as I told you I breastfeeding and I try to keep the menu neutral.
Today I opened the fridge and though to do something healthy and quick. So I made a bulgur with vegetables and cheese and arugula. If you eat feta I imagine will be much nicer with but because I don’t eat feta I always replace it either with ricotta cheese or katiki.
Well I used:
3 zucchini, peeled and diced
1 grated carrot
Raisins
bulgur
pine nuts
Coriander
Cumin
Rocket
Cream cheese
Salt Pepper
Olive oil

Saute in olive oil zucchinis and carrots, and when they are cooked threw the pine nuts and raisins and spices.
meanwhile boil bulgur and let it cool. Then mixed vegetables with bulgur and serve in each dish with a little chopped arugula and a piece of cheese on top, basting with olive oil and finished with salt and pepper. Was truly delicious and quick and healthy dish.

Γυρίσατε? Από διακοπές εννοώ… φαντάζομαι οι περισσότεροι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα επιστρέφουν. Είναι ο πρώτος Αύγουστος που μείναμε εδώ αλλά καθόλου δεν με πείραξε γιατί είχα την πιο όμορφη παρέα του κόσμου!
Δεν έχω και πολύ χρόνο για φωτογραφίσεις και ιδιαίτερα μαγειρέματα μια που όπως σας έχω πει θηλάζω και προσπαθώ να κρατώ το μενού ουδέτερο.
Σήμερα άνοιξα το ψυγείο και στον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχα έπρεπε να κάνω κάτι υγιεινό και γρήγορο . Έτσι έφτιαξα ένα πλιγούρι με λαχανικά και ρόκα και ανθότυρο. Αν τρώτε φέτα φαντάζομαι θα είναι πολύ πιο ωραίο με την φέτα απλά εγώ δεν την τρωω ωμή οπότε πάντα τη αντικαθιστώ είτε με ανθότυρο είτε με κατικι.
Λοιπον χρειάστηκα:
3 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 καροτο τριμμένο
Σταφίδες
κουκουνάρι
Πλιγούρι
Κολιανδρο
Κύμινο
Ρόκα
Ανθότυρο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Σόταρα σε λίγο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τα καροτα και αφού τα άφησα να σιγοψηθουν έριξα μέσα και το κουκουνάρι και τις σταφίδες και τα μπαχαρικά.
Παράλληλα έβρασα το πλιγούρι και τα άφησα να κρυώνει. Στη συνέχεια ανακάτεψα τα λαχανικά με το πλιγούρι και σέρβιρα σε κάθε πιάτο με λίγη κομμένη ρόκα και ένα κομμάτι ανθότυρο από πάνω, το ράντισα με ελαιόλαδο και τέλειωσα με αλάτι και πιπέρι. Έγινε πραγματικά νόστιμο και είναι ότι πρέπει για γρήγορο και υγιεινό πιάτο.

4 Αυγ 2011

We are three!! - raspberry and cocoa financier - Είμαστε 3!- κεκάκια με κακαό και κόκκινα βατόμουρα



It’s the begging of August and I'm sure you are all  holidays. We finally became 3 ,on July 20 my son was born, Philip, and he is a healthy and beautiful baby. Since then we rare really busy with him and given the fact that I breastfeeding him does not allow me to cook complicated things. Mostly soups and neutral meals with not much of seasoning. Today I found an opportunity and I made wonderful financier with cocoa and raspberries.

Used

110 g butter, melted
100 g sugar
4 egg whites
100 g flour
15 g cocoa
1 teaspoon Baking powder
A few raspberries.

The recipe
is simple: hit first the eggs with the sugar, then threw the cocoa, the flour and the baking powder and then butter. place 2 or 3 raspberries and the mixture in every cup cake and bake them in a preheated oven at 175 degrees for 20 minutes. 



Αρχές Аυγούστου και ειμαι σίγουρη ότι όλοι είσαστε διακοπές. Εμείς γίναμε 3! Στις 20 Ιουλίου γεννήθηκε ο γιος μου, ο Φίλιππος μας, ένα υγιέστατο και όμορφο μωράκι. Από τότε τρέχουμε και δεδομένου του ότι θηλάζω δεν μαγειρεύω πολύπλοκα πράγματα. Σούπες ως επί των πλείστων και φαγητά ουδέτερα με όχι πολλά καρυκεύματα. Σήμερα βρήκα ευκαιρία και έφτιαξα πανέμορφα κεκάκια με κακάο και κόκκινα βατόμουρα.

Χρησιμοποίησα

110 γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών
100 γρ αλεύρι
15 γρ κακάο
1 κ. γλ. Μπεικιν παουντερ
Λίγα βατόμουρα.

Η συνταγή απλή χτύπησα πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη, στη συνέχεια έριξα το κακάο, το αλεύρι και το μπεικιν και αργότερα το βούτυρο. Έβαλα σε κάθε θήκη για κεκακια 2-3 βατόμουρα, έριξα από πάνω το μείγμα και τα έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

30 Ιουν 2011

Μαρμελάδα βερίκοκο με λεβάντα και γλυκιά αναμονή



Ο μήνας φεύγει, και εγώ όπως σας έχω ήδη πει είμαι στον μήνα μου και περιμένω πως και πως το μικρό θαυματάκι μας. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας και την θετική ενέργεια που μου δινετε.. δεν πολυμπαίνω στα blog μαγειρικής για να μην έρχομαι σε πειρασμό μια και όπως σας έχω πει κάνω διαιτα.. παρολαυτα έφτιαξα μια καταπληκτική μαρμελάδα βερίκοκο με λεβάντα, με βερίκοκα από τον κήπο μας μάλιστα, και όσοι δοκίμασαν μου είπαν ότι ήταν εξαισια.. ειρωνεια βέβαια γιατί εγώ δεν έχω καν δοκιμάσει αλλά σύντομα χεχε! Όσο για την μαρμελάδα η συνταγη απλή για 1 κιλό βερίκοκα έβαλα κάτι λιγότερο από 1 κιλό ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκά είναι τα βερίκοκα σας , εμένα ήταν λίγο ξινούτσικα και προτειμώ τις μαρμελάδες όχι πολύ γλυκές αλλά να έχουν την γεύση του φρούτου). Επίσης έβαλα μερικά άνθη από λεβάντα όπως έβραζε η μαρμελάδα για να δοκιμασω τον συνδυασμό και από ότι μου είπαν πέτυχε. Αν θέλετε το δοκιμαζετε. Σας παραθέτω φωτογραφίες όπου την πρόσφερα στον Γουίνη μου με κρέπες για πρωινό ενώ εγώ έπινα σκέτο γάλα (!). όχι για να δείτε την θυσία της μάνας! Και μέσα σε όλα τα άλλα χάλασε και η μηχανή μου και πρέπει να την πάω για φτιάξιμο, γιατί σύντομα θέλω να αποθανατίζω το καινούργιο μέλος της οικογένειας, αλλά επίσης θα ξαναπιάσω τις μαγειρικές και τις ζαχαροπλαστικές και έχω όρεξη για δημιουργικότητα. Όσοι φύγανε για διακοπές να περάσουν τέλεια και να ρίξουν και μια βουτιά και για μένα. Φιλιά!!!



18 Ιουν 2011

Tomato and feta tart - Τάρτα με ντομάτα και φέτα




Εξαφανίστηκα πάλι αλλά είχα λόγο που πάλι έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη.. μπαίνω στον μήνα μου μεν και μου ανέβηκε λόγω κύησης το σάκχαρο οπότε με έχουν με αυστηρή δίαιτα.. Γι'αυτο αποφάσισα να μην μαγειρεύω και να μην έχω απαγορευτικά φαγητά στο σπίτι που θα με βάλουν σε πειρασμό τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσω την διάτα. Την συνταγη (από παλιότερο γαστρονόμο) που σας παραθέτω την είχα κάνει μέσα στον Μάιο στην γιορτή της αδερφής μου και τώρα που την θυμήθηκα πολύ την λιγουρεύτηκα!

1 δόση ζύμη για τάρτα αλμυρή

Για την γέμιση
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά τα ντοματίνια μας ολόκληρα με 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη, 1 κ.γλ. ξερό θυμάρι, 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη, αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε 1 φλ φέτα τριμμένη, 1 φλ ανθότυρο, 3 χτυπημένα αυγά, 1 κ.σ. κάππαρη και ½ φλ. πολτό από λιαστές ντομάτες.
Αφού ψηθεί η ζύμη μόνη της σύμφωνα με τον γνωστό τρόπο την αφήνουμε για λίγο να κρυωσει και στην συνέχεια την γεμίζουμε με την κρέμα φέτας και τοποθετούμε τα ντοματινια. Την ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Όνειρο σας λέω!

27 Μαΐ 2011

Blonde Brownie with macadamia – brownie λευκής σοκολάτας με μακαντέμια


I recently purchased a big quantity of good quality white chocolate. I am not very fond of it because it seems to me very sweet and did not prefer in my cakes. But today I decided to not let stale, so I made blonde brownie with it.

I used
200 grams white chocolate
125 g butter
130 gr flour
100 g sugar
1 vanilla
2 eggs
50 g macadamia

In bain marie melt half of the white chocolate with the butter. Hit the eggs in the mixer with the sugar and vanilla and then add the mixture of white chocolate with butter too. Add the flour and stir well. Finally add the remaining amount of white chocolate, cut into chunks and macadamia. Bake it in a preheated oven at 170 degrees for about 50 minutes to an hour. Before cut it ,let it cool.

Είχα πρόσφατα προμηθευτεί αρκετή ποσότητα από καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα. Το μετάνιωσα στην πορεία γιατί η λευκή σοκολάτα μου φαίνεται ιδιαίτερα γλυκιά και δεν την προτιμώ στα γλυκά μου. Σήμερα όμως αποφάσισα να μην την αφήσω να μπαγιατέψει και έτσι έφτιαξα λευκό brownie με αυτήν.

Χρησιμοποίησα
200 γρ λευκή κουβερτούρα
125 γρ βούτυρο
130 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
50 γρ μακαντέμια

Σε μπεν μαρί έλιωσα την μισή ποσότητα της κουβερτούρας μαζί με το βούτυρο. Στο μίξερ χτύπησα τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και στη συνέχεια πρόσθεσα το μείγμα της λευκής σοκολάτας με το βούτυρο. Πρόσθεσα και το αλεύρι και ανακάτεψα καλά. Τέλος πρόσθεσα την υπόλοιπη ποσότητα της κουβερτούρας κομμένη σε κομματάκια και τα μακαντέμια. Έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά με μια ώρα. Τρώγεται σχετικά ζεστό αλλά καλό είναι πριν το κόψετε να αφήσετε να κρυωσει.