2 Νοε 2015

Violet meringues - Μαρέγκες με γεύση βιολέτας


Ξανά μαρέγκες θα σκεφτείτε.. είναι που δεν της άρεσαν. Και πραγματικά δεν μου άρεσαν ή δεν μου αρέσουν, δεν θυμάμαι και από πότε έχω να αγοράσω. Ποτέ δεν τις προτιμώ και δεν έχω βρει κάποια να με συγκλονίσει. Όμως αυτές δεν είναι απλές μαρέγκες. Είναι «κοκέτες» μαρέγκες στολισμένες με υπέροχο άρωμα βιολέτας που την δαγκώνεις και ξαφνικά μεταφέρεσαι σε έναν ανοιξιάτικο κήπο που μυρίζει βιολέτα.

Εντάξει και τι έγινε που κρύωσε ο καιρός? Δηλαδή θέλετε να μου πείτε πως δε θα απολαμβάνατε με το τσάι σας μια τέτοια μπουκίτσα? Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Mimi Thorisson a kitchen in France.


Θα χρειαστείτε

Ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι θαλασσινό
½ κ.γλ. χυμό λεμονιού
130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 με 4 σταγόνες essence βιολέτας
Μερικές σταγόνες κόκκινο και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Προαιρετικά μερικές καραμελίτσες βιολέτας για να τις γαρνίρετε


Στον κάδο του μίξερ (τον οποίο έχουμε προηγουμένως καθαρίσει και σκουπίσει πολύ καλά) χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να έχει κορυφές. Προσθέτουμε το αλάτι ,τον χυμό λεμονιού και την ζάχαρη 2 κουταλιές την φορά χτυπώντας ενδιάμεσα από κάθε φορά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας όλη την ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά με 15 μέχρι να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή.  Προσθέτουμε το άρωμα βιολέτας και το χρώμα μέχρι να έχουμε το χρώμα που θέλουμε.

Απαλά τοποθετούμε την μαρέγκα στην σακούλα κορνέ και φτιάχνουμε μικρές μαρέγκες σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση 2 εκ μεταξύ τους. Ψήνουμε για 1 ώρα. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 80 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα τελείως. Εγώ τις άφησα όλο το βράδυ.


#vimagourmet #vgfoodblogawards #vimagourmetfoodblogawards

Click here to vote for WABI PHOTOGRAPHY
Click here to vote for WABI BAKING
ΒΗΜΑ GOURMET 18-10-2015 ΤΕΥΧΟΣ 101

2 σχόλια: