15 Νοε 2015

Κριτσίνια με τσένταρ και μαυροκούκι


Μπορεί ο χειμώνας να μην έχει έρθει ακόμα και ευτυχώς δηλαδή, όμως η μέρες οδεύουν προς αυτόν και αργά η γρήγορα θα είναι κάτι αναπόφευκτο. Τις κρύες νύχτες του χειμώνα, αυτές που δε θες να βρίσκεσαι πουθενά αλλού παρά στο σπίτι σου πρέπει να τις ζεις. Σκηνικό: τζάκι αναμμένο, μουσική υπόκρουση, ένα απεριτίφ. Φυσικά θα υπάρχει συνοδευτικό και τι είναι αυτό? Τραγανά αρωματικά κριτσίνια με τυρί τσένταρ και μαυροκούκι που κυριολεκτικά εθίζεσαι. Και επειδή εμείς δεν μπορούμε να το ζήσουμε όλο το παραπάνω, σας δίνω αμέσως την συνταγή για να την φτιάξετε και να το ζήσετε εσείς:

 

Θα χρειαστείτε

1 σφολιάτα
Αρκετό τσένταρ τριμμένο
Θυμάρι , δενδρολίβανο ή ότι θέλετε
Μαυροκούκι
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά γάλα για άλειμμα
Περισσότερο τσενταρ και μαυροκουκι για γαρνίρισμα


Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε παραλληλόγραμμο και απλώνουμε το τυρί με τα αρωματικά και λίγο μαυροκουκι στην μισή πλευρά. Διπλώνουμε από πάνω την άλλη μισή και αρχίζουμε να κόβουμε ίσες λωρίδες. Παίρνουμε κάθε λωρίδα και την στριφογυρνάμε και την ακουμπάμε στο ταψί μας. Κάνουμε το ίδιο με όλες τις λωρίδες. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το τυρί και το υπόλοιπο μαυροκουκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Τόσο εύκολο και κυριολεκτικά εθιστικό.


#vimagourmet #vgfoodblogawards #vimagourmetfoodblogawards

Click here to vote for WABI PHOTOGRAPHY
Click here to vote for WABI BAKING
ΒΗΜΑ GOURMET 15-11-2015 ΤΕΥΧΟΣ 102

3 σχόλια:

  1. Αυτά τα κριτσίνια εκτός από εύκολα είναι και εθιστικά.
    Ενα δεν φτάνει ;)

    Πολύ ωραία

    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή