3 Απρ 2011

Simple life, simple food - λημνιώτικος ντάκος



Θα πω ψέματα αν ισχυριστώ ότι η φωτογραφία είναι τωρινή. Την είχα τραβήξει το Σεπτέμβριο που μας πέρασε μόλις είχαμε γυρίσει από διακοπές στην Λήμνο. Το πιο φιλόξενο νησί που επισκέφτηκα ποτέ μου και που όφειλα να κάνω ένα ποστ αλλά έκτοτε αμέλησα. Είχαμε γυρίσει λοιπόν με ένα ψυγειάκι φορτωμένο με καλούδια που μας είχαν κάνει δώρο κάτοικοι του νησιού, τι ντομάτες τι ξυλάγγουρα, τι το καλαθάκι τους με το μελίχλωρο (ένα εξαιρετικό τυρί), φρούτα , μέλι και λοιπά καλούδια.
Ένα ζεστό απόγευμα είχα φτιάξει έναν ντάκο κάπως τροποποιημένο από τον κλασσικό αφού είχα βάλει τα διάφορα ζαρζαβατικά που συνηθίζονται μεν (ντομάτες ξυλάγγουρα, καπαρόφυλλα κ.λ.π) αλλά από πάνω είχα τρίψει το λημνιωτικο τυράκι.. αχ τον λιγουρεύτηκα τώρα αυτόν τον ντακο!

5 σχόλια:

  1. Στη Λήμνο έχω πάει πολλές φορές κι έχω περάσει υπέροχα κι έχω φάει κι υπέροχα, τα δε κρασιά της τα λατρεύω. Έχουμε τύχει και σε τρύγο όπου βοηθήσαμε και μετά ξεναγηθήκαμε σε οινοποιείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ξανθη
    καλησπερα , φανταζομαι αυτο θα ηταν υπεροχη εμπειρια. παντωσ εμενα μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις και θα ξαναπαω σιγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω πάει ποτέ αλλά ελπίζω κάποια στιγμή. Ο ντάκος πάντως φαίνεται πολύ νόστιμος, με τα παραδοσιακά υλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Simple food, full pleasure!! Δεν εχει και πολυ σημασια ποτε τραβηχτηκε η φωτογραφια!...σημασια εχει που ειναι τοσο ωραια με τοσα χαρουμενα χρωματα!!!!!!!!! Ως Γαλλιδα ειμαι σουπερ φαν των τυριων και αυτο το "μελιχρωρο"...μιαμ! Πρωτη φορα ακουω το ονομα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oxi aplos to ligoureutika... mou trexoun ta salia!!! Tipota kalitero apo enan super ntako! Olokliromeno kai apithano geuma apo mono tou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή