30 Απρ 2011

Breakfast with pistachio tartlets - Πρωινό με τάρτες από φιστίκι



100g Pistachio paste (recipe below)
160 g caster sugar
120 g butter
120 gr flour
4 eggs

Pistachio paste
220 g peanut
120 g sunflower oil
120 g caster sugar

Because the recipe is almost from my mind.Or even better it comes from a recipe i once had found but never kept work a little with the ingredients until you get a dough close to a cake. It came out very tasty. It s not an ordinary dough for tarts but it is being eaten so easily and with any combination we want.


For the Pistachio paste: Beat all ingredients in a blender until becomes a paste.

For the dough: Whisk ingredients in a blender, starting with the peanut paste then sugar and then butter. Then add the flour and eggs last. Fill individual tartlets that you have before buttered and bake in preheated oven at 170 degrees until golden brown.
I made cream from this recipe, but because it became more fluid this timei used it as sauce on top. Also the tart can be eaten alone or accompanied with fresh fruit or even jam as I did today for breakfast. The strawberry jam was homemade which I make every year.



 100γρ πάστα φιστικιού (συνταγη παρακάτω)
160 γρ ζάχαρη άχνη
120 γρ βούτυρο
120 γρ αλεύρι
4 αυγά

Πάστα φιστικιού
220 γρ φιστίκι
120 γρ ηλιέλαιο
120 γρ ζάχαρη άχνη


Επειδή η συνταγη είναι από το μυαλό μου, δλδ ότι θυμάμαι από μια συνταγη που είχα διαβάσει κάποια στιγμή αλλά δεν είχα σημειώσει αν σας βγαίνει πολύ ρευστή η ζύμη προσθέστε λίγο αλεύρι. Και εγώ με το μάτι την δούλεψα γι’αυτό δεν είμαι σίγουρη για την δοσολογία. Πάντως βγήκε πολύ νόστιμη. Δεν είναι ακριβώς ζύμη τάρτας, είναι παραλλαγή και θυμίζει κέικ . έτσι τρώγεται πολύ εύκολα με ότι συνδυασμό θέλουμε.
Για την πάστα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πάστα.

Για την ζύμη : χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ ξεκινώντας από την πάστα φιστικιού με την ζάχαρη και το βούτυρο. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και τελευταία τα αυγά. Γεμίζουμε ατομικές ταρτιερες που έχουμε πριν βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Έφτιαξα κρέμα ζαχαροπλαστικής από αυτήν την συνταγη αλλά επειδή για ανεξήγητο λογο (μάλλον επειδή βιαζόμουνα) αυτή τη φορά δεν έπηξε όπως έπρεπε την χρησιμοποιησα σαν σάλτσα από πάνω. Επίσης η τάρτα τρώγεται εξαίσια και μόνη της ή με την συνοδεία φρέσκων φρούτων ή ακόμα και με μαρμελαδα όπως έκανα σήμερα για πρωινό. Η μαρμελαδα ήταν φράουλα και σπιτική σας παρακαλώ που φτιάχνω κάθε χρόνο.

5 σχόλια:

  1. Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά. Καταπληκτική και η συνταγή και οι φωτό! Χαίρομαι που σε βρήκα κι ελπίζω να τα λέμε συχνά. Αν θέλεις πέρνα κι από το μπλογκοσπιτάκι μου! Tantekiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Tante Kiki
    καλη σου μερα, ωραιο το μπλογκοσπιτακι σου, θα σε επισκεφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ και το δικό σου είναι υπέροχο!!! Αν θέλεις κάνε κλικ στην παρακολούθηση για να έχω το εικονίδιο σου να μπαίνω σε σένα εύκολα και γρήγορα
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα wabi! πολύ ωραία η πρόταση αυτή με το φιστίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα!!
    Δεν ξερω τι εγινε το σχολιο μου....??? ειχα γραψει και εξαφανιστηκε!!! Ωραια παρουσιαση για πολυ γλυκα ταρτακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή