MATERIALS:
50 gr. butter
175 gr. fresh milk
100 gr. sugar
jam of your choice
1 egg
1 egg yolk
15 gr. brewer's yeast
410 flour
1 egg for coating
In a saucepan heat the butter, milk and sugar. Caution, do not burn and rise above the 50oC. Remove from heat and add the yeast mixture and eggs. In the end, add the flour and knead very well so that the dough not stick our hands. We can do better mixer, not the wire, but with the attachment for kneading. If necessary, add flour. Make a ball, cover with a towel and leave in a warm environment at least 1 ½ -2 hours to double its mass. Then re-knead lightly by hand and add the jam. We leave again in a hot environment for an hour or until doubled in shape. Mix the egg with milk and with a brush very carefully brush the surface. Bake in preheated oven at 170oC for 50 minutes until well browned.
50 gr. butter
175 gr. fresh milk
100 gr. sugar
jam of your choice
1 egg
1 egg yolk
15 gr. brewer's yeast
410 flour
1 egg for coating
In a saucepan heat the butter, milk and sugar. Caution, do not burn and rise above the 50oC. Remove from heat and add the yeast mixture and eggs. In the end, add the flour and knead very well so that the dough not stick our hands. We can do better mixer, not the wire, but with the attachment for kneading. If necessary, add flour. Make a ball, cover with a towel and leave in a warm environment at least 1 ½ -2 hours to double its mass. Then re-knead lightly by hand and add the jam. We leave again in a hot environment for an hour or until doubled in shape. Mix the egg with milk and with a brush very carefully brush the surface. Bake in preheated oven at 170oC for 50 minutes until well browned.
Η συνταγή ειναι απο τον Παρλιάρο ελαφρως παραλλαγμένη
ΥΛΙΚΑ:
50 γρ. βούτυρο
175 γρ. φρέσκο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
15 γρ. μαγιά της μπύρας
410 αλεύρι σκληρό
1 αυγό για επικάλυψη
50 γρ. βούτυρο
175 γρ. φρέσκο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
15 γρ. μαγιά της μπύρας
410 αλεύρι σκληρό
1 αυγό για επικάλυψη
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη. Προσοχή, μην καεί και ανέβει πάνω από τους 50οC. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαγιά και τα αυγά. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε καλύτερα σε mixer, όχι με το σύρμα αλλά με το εξάρτημα για ζύμωμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι. Φτιάχνουμε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον τουλάχιστον 1 ½-2 ώρες ώστε να διπλασιαστεί η μάζα του. Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι και προσθέτουμε την μαρμελάδα. Αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλλον για μια ώρα τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί το σχήμα. Ανακατεύουμε το αυγό μ’ ελάχιστο γάλα και μ’ ένα πινέλο με πολύ προσοχή αλείφουμε την επιφάνειά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
Τι λιχουδιά είναι αυτή;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣλουρπ!
Μπορώ να φτιέξω το ζυμάρι στην μηχανή του ψωμιού?
ΑπάντησηΔιαγραφή@aspa
ΑπάντησηΔιαγραφήο παρλιαρος απο οπου και ειδα την συνταγη το εφτιαξε εκει αλλα θελει καλο ζυμωμα..εμενα δεν μου φουσκωσε πολυ αλλα εκανα ενα λαθοσ με τον φουρνο. καλη επιτυχια