1 Σεπ 2010

Bon filet with béarnaise sauce !!!



You must have understood so far that I am not very fond of meat. I mean just have a look at my blog and you will understand  my food selections. Still, there is one kind of meat that I love to eat and I know that I am not the only one. Bon filet, and this time I made it with béarnaise sauce, very classical combination although I didn’t t use butter for the sauce but just extra virgin oil.. healthy and Mediterranean version of bon filet with béarnaise sauce



2 bon filet
15 black pepper
50 ml vinegar from red wine (I used vinegar with myrtles from IKEA delicatessen)
50 ml white wine
1 spoon water
4 egg yolks
200 ml extra virgin oil


In a small pot bring vinegar with black pepper to boil until there is no vinegar left. Then add the wine and the water and strain the mixture into a metal ball.
Add the egg yolks while beating and put the ball in «Bain Marie». Continue beating until it gets thick. Add the oil slowly while beating. Remove from the heat and continue beating until it becomes a fluffy mayonnaise.
The sauce is ready. For the filets, I marinated them in oil for half an hour And then I cooked them in a very hot pan without any more oil for 5 minutes each side depends on how well cooked you prefer your filet.
Ακολουθεί κείμενο στα ελληνικά

Θα έχετε καταλάβει ως τώρα ότι δεν είμαι πολύ φαν της κρεατοφαγίας, αρκεί μια γύρα στο blog μου και καταλαβαίνει κανείς τις επιλογές μου. Παρολ'αυτα υπάρχει ένα είδος κρέατος που μου αρεσει πολύ και βέβαια σε ποιον δεν αρέσει : το Μπον φιλέ.
Αυτή τη φορά το δοκίμασα με σάλτσα μπεαρνέζ ,κλασσικός συνδυασμός μόνο που προτίμησα την πιο υγιεινή και πιο μεσογειακή version του: δεν χρησιμοποίησα βούτυρο αλλο μονο με ελαιόλαδο. Ιδού η συνταγή
2 φιλέτα
15 κόκκοι μαυρου πιπεριού
50 μλ ξύδι
50 μλ κρασι λευκό
4 κρόκκοι αυγών
1 κ.σ. νερό
200 γρ ελαιόλαδο

Σε μικρό κατσαρολακι βράζουμε μαζί το ξύδι και τους κόκκους του πιπεριού μέχρι που να εξατμισθεί σχεδόν όλο το ξίδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και το νερό και στραγγίζουμε το μείγμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Σιγά σιγά και χτυπώντας ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και βάζουμε όλο το σκεύος σε μπεν μαρι. Αφού η σάλτσα γίνει αρκετά πηχτή ρίχνουμε σιγά σιγά και εξακολουθώντας να χτυπάμε το ελαιόλαδο και αποσύρουμε από την φωτιά. Όταν θα έχει γίνει μια μαλακή και αφράτη μπεσαμελ η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Για τα φιλέτα αυτή τη φορά τα μαρίναρα σε ελαιόλαδο και τα έψησα σε πολύ καυτό τηγάνι για 5 λεπτά την κάθε πλευρά ή ανάλογα με το πόσο ψημένο προτιμάτε να είναι.
Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου