Gateau for today to sweeten up our days. The summer seems to return so the pastry is something fresh with fruits.
for the dough:
80 gr sugar confectioner
150 gr butter
250 gr flour
for the filling:
400 gr milk
100 gr creme fresh
100 gr sugar
4 egg yolks
1 egg
50 gr corn flour
Vanilla
Grapes
For the dough
I put all the ingredients in a mixer and combine them till they will become a dough.
I leave it in the refrigerator for about 2 hours. After we preheat oven in 160 C and we place the dough in a tartiere. We bake it for about 30 minutes.
For the creme:
We put the milk with the creme fresh and vanilla over the heat in a pan. In a boll we combine sugar with corn flour and the eggs. When the mixture with milk is on boil we split it over the egg’s mixture slowly while beating it. We continue to beat until the creme will be sticky. Then we leave it rest and cooler.
The last part is the best : we fill the tart curd with the creme and we place the grapes on top and voila…
Ακολουθεί κείμενο στα ελληνικά
(εμπνευσμένη από το τελευταίο τεύχος gourmet)
Για την ζύμη:
80 γρ ζάχαρη άχνη
150 γρ βούτυρο ανάλατο
250 γρ αλεύρι
Για την κρέμα
400 γρ γάλα πλήρες
100 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
4 κρόκοι αυγών
50 γρ κορν φλαουρ
1 βανίλια
Σταφύλι
Για την ζύμη: συνδυάζουμε όλα τα υλικά στo μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 και απλώνουμε την ζύμη σε ταρτίερα. Την ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο με το κόλπο με τα ρεβίθια και άλλα 10 μόνη της.
Για την γέμιση:
Βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια σε κατσαρόλα να πάρουν βράση. Σε μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το κορν φλαουρ και τα αυγά. Μόλις το μείγμα με το γάλα πάρει βράση αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο με μια κουτάλα στο μείγμα με τα αυγά μέχρι να το ρίξουμε όλο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει δέσει η κρέμα και στην συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε με την κρέμα την τάρτα μας και από πάνω τοποθετούμε σταφύλια. Φυσικά μπορεί να γίνει εξίσου ωραία με άλλα φρούτα απλά μια και είναι από τα τελευταία σταφύλια είπα να τιμήσω J.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου