Autumn weather for this weekend; yesterday it was the first rain of the season and although I was out I enjoyed it a lot! Nevertheless, after a long time we decided to stay at home for the weekend. So the food was according to this weather and mood: the first soup of the season. Fish and vegetable soup.
2 small fresh scrods
3 zucchinis
3 potatoes
3 carrots
1 leak
1 onion
Celery
Chives
Salt and pepper
I always follow my mother’s recipe for fish soup. It is the one that travels me back to the years I was staying with my parents and fish soup was a food that once a week we had on the table. I always enjoyed all the flavors of the vegetables and the fish together in one plate.
I pot all the vegetables with some water in a pan and bring to boil. When the vegetables are cooked I add to the fish some salt and boiled them for about 15 minutes. After the food is ready I remove the fish from the soup and I melt everything in the blender. I serve the soup with small pieces of fish inside, few chives, a spoon of oil and lots of pepper. I also prepared a zucchini and potato pie and green salad. It was the perfect meal for the first weekend of the season of Fall.
ακολουθει κείμενο στα ελληνικά:
Φθινοπώριασε! Που σας πέτυχε η χθεσινή μπορα? Εμένα έξω αλλά το απόλαυσα πολύ! Ήταν και το πρώτο σαββατοκύριακο μετά από πολύ καιρό που μείναμε Αθήνα και ξεχυθήκαμε σε βόλτες. Το φαγητό μας ακολούθησε τα χρώματα και τη διάθεση του φθινοπώρου: ψαρόσουπα και μια πίτα με πατάτα και κολοκύθι. Την ψαρόσουπα την φτιάχνω πάντα με την συνταγή της μαμας μου. Έτσι ώστε να μου θυμίζει την εποχή που έμενα με τους γονείς μου και η ψαρόσουπα ήταν μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Η γεύσεις και οι μυρωδιές που αναδύονται από τα λαχανικά και το ψάρι με πηγαινουν πισω.. σελινο και καρότο κολοκυθάκι και κρεμμύδι και φυσικά πατατούλες συνοδεύουν τα μπακαλιαράκια στην κατσαρόλα πάντα. Επιπλέον θεωρώ ότι είναι ένα πιάτο πολύ υγιεινό με λίγες θερμίδες.
Έτσι λοιπόν για την ψαρόσουπα μου χρειάστηκα 2 φρέσκα μπακαλιαράκια
3 κολοκυθακια
3 καρότα 3 πατάτες 1 κρεμμύδι 1 πράσο λίγο σέλερυ, σχοινοπρασσο για το γαρνίρισμα και ελαιόλαδο
Βράζω πρώτα τα λαχανικά και αφού έχουν μαλακώσει ρίχνω τα ψάρια. Δεν θέλουν πολύ και έτσι όταν είναι έτοιμα και αυτά τα βγάζω από την κατσαρόλα τα καθαρίζω και τα αφήνω στην άκρη. Στη συνέχεια κάνω την σουπίτσα μου με τα λαχανικά βελουτέ και την σερβίρω με κομμάτια ψαριού μέσα, ψιλοκομμένο σχοινοπρασσο 1 κουταλιά ελαιόλαδο και πολύ φρεσκοτριμμενο πιπέρι. Και φυσικά για όσους θέλουν λίγες σταγόνες λεμονάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου