10 Απρ 2010

Fresh lemon curd



Αυτή η πηχτή κρέμα λεμονιού χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά γι' αυτό και μπορούμε να φτιάξουμε κάποια ποσότητα και να την φυλάμε σε αεροστεγώς κλεισμένα βαζάκια στο ψυγείο. Είναι πολύ εύκολη αλλά ντελικάτη στη γεύση.

150 – 200γρ 4 οργανικά λεμόνια χυμό και ξύσμα
110 γρ βούτυρο ανάλατο
4 αυγά
450 γρ ζάχαρη

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ελαφριά μέχρι να γίνει πηχτή η κρέμα αλλά προσέχουμε να μην βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί μέσα στο μείγμα τελείως και να έχουμε μια πιο παχύρρευστη κρέμα.


Αν η κρέμα βγει νερουλή μπορείτε να προσθέσετε ένα φύλλο ζελατίνας. Σουρώνουμε το μείγμα ώστε η κρέμα να είναι τελείως λεία και την φυλάμε σε βαζάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου