...Έχει ανθίσει ο τόπος και μέσα στην κουζίνα μου …
200 γρ μπισκότα digestive
200 γρ τυρί κρέμα
250 γρ κρέμα γάλακτος
60 γρ βούτυρο ανάλατο
150 γρ ζάχαρη
1 κούπα lemon curd
2 αυγά
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 βαθμούς C
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μίξερ να διαλυθούν τελείως και ρίχνουμε στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά όλα και τα στρώνουμε στον πάτο της ταρτιέρας.
Εντωμεταξύ χτυπάμε την κρέμα με το τυρί την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει ομογενοποιημένο μείγμα και ρίχνουμε μια σταγόνα εσάνς βανίλιας. Γεμίζουμε με το μείγμα την ταρτιέρα και ψήνουμε στον φούρνο για 45 με 50 λεπτά.
Μόλις η τάρτα ψηθεί και την βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε την lemon curd με μια σπάτουλα συμμετρικά. Εγώ είχα πάρει μαργαρίτες από ζάχαρη και στόλισα με αυτές την τάρτα μου.
Το αποτέλεσμα σου αφήνει μια πολύ ελαφριά και αρωματική γεύση που σε κάνει να θες να φας και άλλο κομμάτι :) .
Καλή επιτυχία.
Ήταν εξαίσιο και οφείλω να το σχολιάσω. Πρόκειται για επίπεδο υψηλής γαστρονομίας, το wabini τέρπει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
ΑπάντησηΔιαγραφήwow θέλω να τη φάω αυτήν την τάρτα
ΑπάντησηΔιαγραφήο π ω σ δ ή π οτ ε wabini mou!!!!
θέλω επίσης να σου πω ότι έχω ξετρελαθεί με το blog σου!!! είναι τέλειο!!!
keep walking....
Wabini κατ΄αρχήν συγχαρητήρια για το blog σου!! Η αφοσίωση καθώς και η αισθητική που διαθέτεις ειναι εμφανή, συνέχισε την καλή δουλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά με εμπνέει ιδιαιτερα και θα δοκιμάσω να φτιάξω το cheesecake σου.....
έπεται συνέχεια...