7 Απρ 2010

Επιστροφή


Για να γλυκάνω τον γυρισμό μας από την Κεφαλονιά αποφάσισα να φτιάξω ένα γλυκό που όμως να μην είναι βαρύ (όχι μετά από το Πασχα) αλλά κάτι που να αφήνει μια υπέροχη γεύση στον ουρανίσκο όπως ακριβώς και οι διακοπές μας στην Κεφαλλονια.
Μελόπιτα λοιπόν :

Για μια βαθειά ταρτιερα διαμέτρου 10 εκ.

750 γρ μυζήθρα φρέσκια και ρικοτα
5 αυγά
½ κ.γ. κανέλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κούπα μέλι
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι

Ανακατεύω τα τυριά με το μέλι και τη ζάχαρη σε βαθύ μπολ . στη συνέχεια ρίχνω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το ανακάτεμα απαλά. Ρίχνω και το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα. Όταν είναι αρκετά ομογενοποιημένο και αφρατο βουτυρώνω και αλευρώνω την ταρτιερα και ρίχνω μέσα το μείγμα τυριού. Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
Το γαρνίρω με μέλι.

Στην Κεφαλονιά όμως έκανα και μερικά ψώνια μια και θα γυρνούσαμε σε ένα ψυγείο άδειο.. Φημίζεται πάρα πολύ για τα  τυρία της : κεφαλογραβιερα και φέτα καθώς και ένα ανάλατο. Ήμουνα επίσης τυχερή γιατί βρήκα και μάζεψα μπόλικο μάραθο. Έτσι λοιπόν σήμερα αποφάσισα να φτιάξω ένα μιλφειγ λαχανικών. Σας παραθέτω φωτογραφία



Φωτογραφίες από παραλίες Μαγγαναρα, και Αθέρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου