4 Σεπ 2016

Spelt and chestnut flour cacao nibs cantuccini - Παξιμαδάκια με αλεύρι κάστανου, αλεύρι Σπέλτα και νιφάδες κακάο



Έχουν γίνει πολλά τους μήνες που έλλειψα. Χρειαζόμουνα το διάλειμμα να ξαναγεμίσω μπαταρίες. Τώρα είμαι πίσω ανανεωμένη , αλλαγμένη και πλέον χορτοφάγος, ενίοτε vegan και συχνά και ωμοφάγος. Με μεγάλη ενέργεια αι όρεξη για καινούργιες συνταγές πολύ πιο υγιεινές και εγγυημένα πεντανόστιμες. Και μην νομίζετε ότι μου λείπει κάτι στην καινούργια μου ενδιαφέρουσα διατροφή. Σας έχω όλων των ειδών τις συνταγές απλά δουλεμένες λίγο πιο προσεκτικά ώστε να προσεγγίζουν το θέμα υγείας καλύτερα. Λοιπόν φτιάξτε τσάι και ξεκινάμε. Και φυσικά ένα παξιμαδάκι να το συνοδεύσουμε δε θα έχουμε? Μα φυσικά σε μια πιο καλή version με αλεύρι κάστανου και αλεύρι spelta και μέλι αντί για ζάχαρη.
 
 


1/ 2 φλ αλεύρι κάστανο

1 φλ αλεύρι σπελτα ολικής

1 κ. γλ. Baking powder

3 κ. σ μέλι (εγώ δεν τα θέλω γλυκά, εσείς μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω)

1 /3 φλ νιφάδες ακατέργαστο βιολογικό κακάο

½ κ.γλ. αλάτι

1 φλ ελαιόλαδο περίπου

3 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου

Σπόροι από ½ κλωναράκι βανίλιας

2 αυγά



Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το baking powder,βανίλια και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο αμυγδάλου, με  το μέλι και το ελαιόλαδο. Αναμιγνύουμε τα υγρά με τα στερεά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που πλάθεται εύκολα. Επειδή όταν τα έφτιαχνα δεν ζύγισα τα υλικά πάρα προσάρμοζα με το μάτι  Ρίχνουμε και τις νιφάδες κακάο και πλάθουμε σε ένα μακρύ σαλάμι. Το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Στην συνέχεια το κόβουμε σε φετούλες και το τοποθετούμε σε ταψάκι ρηχό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 30 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 100 και αφήνουμε να στεγνώσουν για άλλα 20 λεπτά.

4 σχόλια:

  1. Καλωσήρθες πάλι πίσω! Ωραία φαίνονται τα παξιμαδάκια, αλλά δεν ξέρω που θα βρώ αλεύρι κάστανου. Α! Έχω μια απορία για το γλυκό των Βάσκων, που σου έχω στείλει στα σχόλια της συνταγής. Θα μπορούσες να μου απαντήσεις;
    Αρετή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω βάλει να με ειδοποιει αυτόματα οταν μπαινουν σχόλια οπότε οταν ειναι παλια αναρτηση δεν τα βλεπω αν δεν παω επιτουτου στο ποστ. αλλα θα το ψαξω τωρα. παω να σου απαντησω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλως ήρθες Ιωάννα.
    Σε χάσαμε.. αλλά ένα διάλειμμα χρειάζεται. Κι άμα γυρνάς με αυτά τα ωραία παξιμάδα τότε άξιζε.

    Πολύ ωραία και δεν έχω δοκιμάσει αλεύρι καστανου. Ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω! Καιρος να δοκιμάσεις λοιπόν. Δίνει μια γήινη γεύση στα γλυκά.

      Διαγραφή