22 Ιαν 2016

Τachini mini cakes with honey-yogurt frosting , bee pollen and pistachios - Kitchen lab με τον Άκη και μίνι κεκάκια με ταχίνι, frosting γιαουρτι - μέλι, γύρη και φυστίκια


Χθες ήμουν καλεσμένη στο kitchen Lab του Άκη Πετζετρίκη. Είχε καλεσμένο έναν πολύ διάσημο σεφ από την  Τουρκία τον Αrda Turkmen. Ήταν ένα πραγματικό  ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων από τις 2 γείτονες χώρες που τους ενώνουν τόσα πολλά. Δε θα αναλωθώ μόνο στα γνωστά: πόσο  πετυχημένοι είναι και οι 2 σεφ, οτι δοκιμάσαμε έναν μεζέ έκπληξη από τον Ardan αλλά και έναν όμορφο μπουφέ από εδέσματα από τον Άκη. Αλλά θέλω να πω ότι τον κατασυμπάθησα τον Άκη. Είναι ένα παιδί που δουλεύει σκληρά και φαίνεται ότι έχει πάθος με την μαγειρική. Ένα πάθος άσβεστo και αυτοτροφοδοτούμενο. Και το αναγνωρίζω αυτό το πάθος γιατί το έχω και εγώ… δεν με έχουν πτοήσει μέχρι στιγμής ούτε γέννες ούτε θηλασμοί ούτε «φουλ ταιμ τζομπ» με 3 μικρά παιδιά και κανονική εργασία.




Αυτό το ένιωσα χθες στην ατμόσφαιρα και από τους 2 σεφ. Και αυτή η δημιουργικότητα και η ενεργητικότητα είναι το συστατικό που διατηρεί έναν άνθρωπο νέο  και ενεργητικό .


Και μια και μιλήσαμε για νιότη εδώ σας έχω μια σουπερ συνταγή με αντιοξειδωτικά  extra energy boost!!
συνεχίστε για την συνταγή

θα χρειαστείτε

1 φλ  ταχίνι
1/ 3 φλ μέλι
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
 ¼ κούπας κονιάκ ή μπράντυ
 2½ φλιτζάνια αλεύρι Spelt
 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
 ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο έδαφος
 2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Γιαουρτι
Μέλι
Γυρη
Φυστίκια
Βρώσιμα ροδοπέταλα


Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C . Σε ένα μίξερ αναμείξτε το ταχίνι με το μέλι και κτυπήστε (περ. 2-3 λεπτά). Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το κονιάκ και χτυπήστε τα  για 1 ακόμα.Προσθέστε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ και αναμείξτε μεχρι όλα τα υλικα να ενσωματωθούν καλά. Χύστε σε ταψί και ψήστε για 45 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήστε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια κοψτε με στρογγυλο κουπατ τα κεκακια.Σερβιρετε με 1 κ.σ. μέλι , περιχύστε με μέλι και πασπαλίστε με γύρη για εξτρα ενέργεια, φυστικια και βρωσιμα ροδοπέταλα.

5 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με το όσα αναφέρεις για τον Άκη! Σε γεμίζει χαρά και αισιοδοξία ο αυθορμητισμός και η ζωντάνια που εκπέμπει.
    Τέτοια ζωντάνια βγάζουν και οι υπέροχες φωτογραφίες αυτό του super boost mini cake!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ομορφη η διακόσμηση του γλυκου!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άψογο το κεκάκι σου! Τα υλικά ένα και ένα! Και ο στολισμός υπέροχος!
    Μου αρέσει πολύ το blog σου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εxtra energy κείκ.. όπως το είπες.
    Ωραία υλικά.

    Ωραία εκδήλωση. Πότε γίνονται και πως, δεν παίρνω ποτέ είδηση... Τον Ακη τον συμπαθώ κι εγώ αρκετά και οι συνταγές του πάντα επιτυχιμένες.

    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας.'Εφτιαξα τα κεκάκια πρόσφατα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες,αλλά η ζύμη βγήκε πολύ σφιχτή.Τι προτείνετε να κάνω την επόμενη φορα? Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή