10 Σεπ 2016

Banana, carrot and tonga bean loaf - Κεϊκ με μπανάνα, καρότο και tonga bean


Μου φαίνεται σαν να πέρασε ένας χρόνος από τις διακοπές μας και έχουν περάσει μόνο 2 εβδομάδες. 2 εβδομάδες με πολλές αλλαγές όμως. Αλλαγές και προσαρμογές σε σχολεία και δουλειές και πολλές ετοιμασίες. Όσοι έχετε παιδιά γνωρίζετε πόσο τρέξιμο έχει η περίοδος προετοιμασίας για την καινούργια σχολική χρονιά. Μαζί με όλα αυτά σήμερα ξεκίνησαν τα πρωτοβρόχια. Τώρα γράφω και έξω βρέχει καταρρακτωδώς, μπουμπουνίζει το χώμα μυρίζει βροχή και εγώ έχω ένα τσάι για παρέα μου και ένα κομμάτι κέικ. Αυτό το κέικ που είναι κάτι σε κέικ και ψωμί είναι ιδανικό για πρωινό αλλά και για απογευματινό. Ιδανικό για υπογλυκαιμία και για να σου φτιάξει την διάθεση μια τέτοια βροχερή μέρα που οι διακοπές είναι σαν να έγιναν σε μια άλλη ζωή. Η μυρωδιά του είναι εξαίσια και η υφή του λίγο υγρή . Αν το θέλετε λιγότερο γλυκό βάλτε λιγότερο μέλι αν το θέλετε απόλυτα vegan βάλτε αντί για μέλι σιρόπι αγαύης. Το mesquite powder θα το βρείτε σε σούπερ μαρκετ και σε καταστήματα με βιολογικά. Πρόκειται για ένα φυσικό γλυκαντικό από την Νότια Αμερική το οποίο επειδή τα σάκχαρα του προέρχονται από φρουκτόζη φυσική δεν απαιτείται ινσουλίνη για να διασπαστεί οπότε ρυθμίζει το σάκχαρο. Επίσης περιέχει λυσίνη , πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, ποτάσσιο και σίδηρο.


70 γρ αλεύρι κινόα
70 γρ αλεύρι σπέλτα ολικής
50 γρ αλεύρι καρύδας
1 κ.σ. μπέικιν σόδα
2 κ.σ. corn flour
¼ κ.γλ αλάτι
2 κ. σ. mesquite powder
80 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης για vegan version
50 γρ ελαιόλαδο καρύδας
40 μλ ελαιόλαδο
2 μπανάνες πολύ ώριμες
1 tonga bean τριμμένο
3 κ.σ. λιναρόσπορο σε σκόνη
2 καρότα τριμμένα
Καρύδα και νιφάδες κακάο για πασπάλισμα
 
 
Αρχικά βάζουμε τον λιναρόσπορο με 1/3 φλ αμυγδαλόγαλα και το αφήνουμε 20 λεπτά να γίνει σαν τζελ. Αυτό αντικαθιστά τα αυγά στην συνταγή μας.
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 7 πρώτα υλικά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο καρύδας, το ελαιόλαδο, τις μπανάνες, το μέλι, το μείγμα με τον λιναρόσπορο και το tonga bean μέχρι να συνδυαστούν καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε . τέλος ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με την σπάτουλα.
 
Λαδώνουμε την φόρμα μας, τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και πασπαλίζουμε με την καρύδα και τις νιφάδες κακάο. Στην συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι.
 

 recipe in English


 
 70 g flour quinoa
70 g whole spelτ flour
50 g coconut flour
1 tbsp baking soda
2 tablespoons corn flour
¼ k.gl salt
2 Tbsp Mesquite powder
80 g honey or agave syrup for vegan version
50 g coconut oil
40 olive oil
2 very ripe bananas
1 tonga bean grated
3 tablespoons flaxseed powder
2 carrots, grated
Coconut and cocoa flakes for sprinkling
 
Firstly mix the flaxseed powder with 1/3 cup almond milk and leave it for 20 minutes until becomes gel. This replaces the eggs in the recipe. In a bowl, mix the first 7 ingredients. In the bowl of your mixer whip the coconut oil, olive oil, bananas, honey, the flaxseed mix and tonga bean until combined well. Then pour the dry ingredients into the liquid and mix. finally add the carrots and mix with a spatula. Grease your form, put the mixture into the mold and sprinkle with coconut and cocoa nibs. Then bake in a preheated oven at 180 degrees for about 1 hour or until you put a knife in the middle and comes out clean.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου