12 Σεπ 2016

Canellini bean falafel with beet root and carrots - Φαλάφελ από φασόλια χάντρες με παντζάρι και καρότο

 
Λατρεύω τα φαλάφελ. Παλιά δίσταζα να τα φτιάξω γιατί πίστευα ότι θέλουν μεγάλη προετοιμασία. Δεν ήταν ένα φαγητό που θα διάλεγα να το κάνω ένα απόγευμα εργάσιμης μέρας . Τελευταία τα κάνω τόσο συχνά και με διάφορα είδη οσπρίων αλλά και λαχανικών και διαφορετικούς συνδυασμούς μπαχαρικών. Όλα ξαφνικά ήταν θέμα οργάνωσης αλλά και εμπειρίας. Μουλιάζω τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ ή ακόμα και τα βράζω από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά ανακατεύω τα υλικά .
Τα συγκεκριμένα τα έκανα με φασόλια χάντρες φρέσκα οπότε δεν χρειάστηκαν μούλιασμα και έβρασαν πολύ γρήγορα.

 
1 κούπα φασόλια χάντρες
1 σκ σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 παντζάρι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
Μαντζουράνα φρέσκια
Θυμάρι φρέσκο
Αλάτι
Φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Σούμακ
Λιβανέζικο μείγμα 7 μπαχαρικών
ελαιόλαδο
Λίγο ρεβυθάλευρο και λίγο λιναρόσπορο για πασπάλισμα
 
 
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα φασόλια, την σκ. Σκόρδο και το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο μουλτι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε καλά και στην συνέχεια τα πλάθουμε σε μπάλες.
Ανακατεύουμε το ρεβυθάλευρο με το λιναρόσπορο και περνάμε τις μπάλες μια μια από το μείγμα. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.

 


1 σχόλιο: