Η σαλάτα είναι αναπόσπαστο πιάτο του τραπεζιού μας είτε πρόκειται για γεύμα είτε για δείπνο και μερικές φορές και για πρωινό. Και αυτό ευτυχώς το έχουν κάνει βίωμα τους και τα παιδιά που παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους τρώνε πάντα από όλων των ειδών τις σαλάτες.Την σαλάτα αυτήν την εμπνέυστηκα απο μια συνταγή από το blog dolly and oatmeal.
Στην πραγματικότητα δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και μάλιστα με κάνει να
την νιώθω κάπως οικογενειακή . Δηλαδή τι πιο ωραίο να προσφέρεις στους
αγαπημένους σου από ψητά καρότα μαριναρισμένα με σπόρους μάραθου και
κρεμμύδια shallot μαζί με φέτες απο μήλο. Τα καρότα έχουν την γήινη
γεύση την οποία την γλυκαίνουν τα κρεμμύδια και μπαίνει και το όξινο
στοιχείο από τον χυμό πορτοκαλιού. Και φυσικά την γεύση συμπληρώνουν τα
αρωματικά μηλαράκια γιαυτο να πάρετε καλή ποικιλία.
1 μάτσο καρότα baby (για το εφέ)
3 με 4 κρεμμυδάκια shallot
2 κ. γλ. σπόρους μάραθο
1 μήλο σε φέτες εγώ παίρνω pink lady
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
3 με 4 κρεμμυδάκια shallot
2 κ. γλ. σπόρους μάραθο
1 μήλο σε φέτες εγώ παίρνω pink lady
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Σουσάμι για πασπάλισμα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Σουσάμι για πασπάλισμα
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τους σπόρους μάραθου για λίγα λεπτά. Τους ανακατεύουμε ελαιόλαδο .
Κόβουμε λεπτές λωρίδες τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα περιχύνουμε με
το ελαιόλαδο και τους σπόρους μαραθου. Ψηνουμε στους 180 για 30 λεπτά
περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα στρώνουμε σε μια
πιατέλα μαζί με τις φέτες μήλου και τον μαϊντανό.Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με
ελαιόλαδο και χυμό πορτοκάλι.
#vimagourmet #vgfoodblogawards #vimagourmetfoodblogawards
Απλή μεν, νόστιμη δε!
ΑπάντησηΔιαγραφή