7 Νοε 2015

Choux - Σουδάκια

 
Θα σας ζαλίσω πάλι με αναμνήσεις, αλλά τα σου παλιά ήταν της μόδας και τα έβλεπες σε κάθε ζαχαροπλαστείο, ενώ τα είχαμε επίσης συνδυάσει και πολύ με τα Χριστούγενναα, που τα έβλεπες στημένα σε μεγάλους πύργους. Μετά για ένα διάστημα τα έχασα.. δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν έβρισκα και δεν βρίσκω ακόμα, γιατί άλλα πιο μοντέρνα γλυκά έχουν πάρει την θέση τους. Εγώ όμως που είμαι νοσταλγικός τύπος, που είμαι από άλλη εποχή όπως λένε οι φίλοι μου, ξέθαψα στα κιτάπια μου (του Michael Roux συγκεκριμένα) την αυθεντική συνταγή για σου για να φτιάξετε πολλά vintage γλυκά, και όχι μόνο.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Michael Roux eggs.
 
125 ml γάλα
100 γρ #Vitam με βούτυρο σε κύβους
½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά μεσαία
1 αυγό χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα για επάλειψη

Σε ένα κατσαρολάκι συνδυάζουμε το γάλα, με 125 ml νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με μία ξύλινη κουτάλα. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να στεγνώσει η ζύμη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τελείως μέσα στην ζύμη. Όταν θα είναι έτοιμη θα είναι μαλακή και γυαλιστερή. Τότε την βάζουμε στο κορνέ και βάζουμε μικρές ροζέτες σε αντικολλητικό ταψί αφήνοντας λιγο χώρο μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους. Μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδίσει. Έτοιμα τα σου μας και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε πλέον όπως θέλουμε.
 
#vimagourmet #vgfoodblogawards #vimagourmetfoodblogawards

Click here to vote for WABI PHOTOGRAPHY
Click here to vote for WABI BAKING
ΒΗΜΑ GOURMET 18-10-2015 ΤΕΥΧΟΣ 101

7 σχόλια:

  1. Και φαίνονται άκρως επιτυχημένα, όπως τα έχεις φτιάξει.

    Τα "κοίταζα" πάντα προσεκτικά πριν διαλέξω αυτό με την πιο πολύ καραμέλα, όταν ήμουν παιδί, Υπήρχαν δε, σε κάποια ζαχαροπλαστεία και σε μεγάλο μέγεθος, για όποιον ήθελε να τα απολαύσει στο έπακρο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάποια ζαχαροπλαστεία δεν τα βρίσκεις.. έχεις δίκιο.
    Αν και παλιότερα δεν μου άρεσαν πολύ, τώρα οταν τα βρίσκω φρέσκα τα τρώω δυο-δυο.

    Και είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξουμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι ακριβως ετσι.στο ψησιμο θελουν περισσοτερο και πρεπει να στεγνωσουν μεσα στο φουρνο αλλιως δεν πετυχαινουν το κουφιο αποτελεσμα τους στο εσωτερικο ωστε να μπορει καποιος να τα γεμισει.
    η ολη δυσκολια ειναι να τα πετυχεις στο ψησιμο οπως και τις μαρεγκες βεβαια αλλιως η συνταγες ειναι πολυ απλες με ευκολη εκτελεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I gotta bookmark this website it seems extremely helpful very useful. Thanks for sharing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή