22 Νοε 2015

Canelés de Bordeaux - Λιχουδιές από το Bordeaux


Έσπασα την καφετιέρα μας. Τραγικό. Ιδιαίτερα που έγινε μέσα στο σαββατοκύριακο, τις κατεξοχήν  ημέρες που μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου χωρίς τρέξιμο. Ευτυχώς μου μείνανε τα canelés, οι μικρές λιχουδιές που είχα φτιάξει για συνοδευτικό.




Τα canelés τα είχα βάλει στο μάτι πολύ καιρό τώρα. Επειδή έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι τραγανά και καραμελωμένα απέξω, αλλά μαλακά από μέσα έκανα μερικές δοκιμές μέχρι να τα πετύχω και να μου ξεφορμαριστούνε σωστά. Κατά τα άλλα είναι εύκολα, πέρα από μια 24 αναμονή για την ζύμη στο ψυγείο, οπότε να τα δοκιμάσετε!


500 ml γάλα
1 λοβό βανίλιας κομμένο στην μέση κατά μήκος και να έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους από το εσωτερικό
200 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι
3 κρόκους από μεγάλα αυγά
30 γρ βούτυρο
#Vitam
60 μλ μαύρο ρούμι


Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την βανίλια και αφήνουμε να βράσει. Τότε αφαιρούμε από την φωτιά την κατσαρόλα , αφήνουμε 5 λεπτά και τοποθετούμε το μείγμα σε άλλο μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ώστε να αποφύγουμε να σβολιάσει. Αν γίνει κάτι τέτοιο το περνάμε από σκίνου ή σίτα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντάς πολύ καλά. Ρίχνουμε το βούτυρο. Τελευταίο ρίχνουμε το ρούμι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη για 24 ώρες στο ψυγείο.


Όταν είμαστε έτοιμοι , προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 C και τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα μας. Ψήνουμε για ακριβώς 5 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά στους 180 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για αλλά 50 λεπτά. Όταν θα είναι έτοιμα θα έχουν πάρει ένα καφέ χρώμα.

#vimagourmet #vgfoodblogawards #vimagourmetfoodblogawards

Click here to vote for WABI PHOTOGRAPHY
Click here to vote for WABI BAKING
ΒΗΜΑ GOURMET 15-11-2015 ΤΕΥΧΟΣ 102

4 σχόλια:

  1. βαζω τον καφε και βαλε το γλυκο :)
    θα τα δοκιμασω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βαζω τον καφε και βαλε το γλυκο :)
    θα τα δοκιμασω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφα που είναι !!! Και οι φωτογραφίες τόσο ζωντανές !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη παρηγοριά τα Caneles ;)
    Τα ειχα δοκιμασει απο τον Paul, αλλα δεν τρλάθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή