8 Μαΐ 2011

Zucchini and eggplant stuffed with ricotta and katiki - Κολοκυθάκια και μελιτζάνες γεμιστές με κατίκι και ανθότυρο


 
3 zucchini
2 eggplants
1 onion
250 gr katiki
200 g cream cheese
Mint
Parsley
Dill
Salt and pepper
Olive oil
1 potato
A little oatmeal

Pour the inside of the zucchini and eggplants and chop. Saute onion in olive oil and add the vegetables until they drink the liquid. Then add the herbs and salt and finally the cheese. Fill it with stuffing our vegetables, place them in a pot and stuck upright in the middle and put potatoes. Drizzle with olive oil and water to cover them. I towards the end of the meal I took and put them in a pan to brown and the sauce was left threw a little oatmeal made ​​as an accompaniment.

3 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
250 γρ κατίκι
200 γρ ανθότυρο
Δυόσμος
Μαϊντανός
Άνηθος
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 πατάτα
Λίγο πλιγούρι

Αδειάζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά και Αλάτι και τέλος τα τυριά. Γεμίζουμε με αυτήν την γέμιση τα λαχανικά μας , τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα όρθια και κολλητά και στο ενδιάμεσο βάζουμε πατατούλες. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και νερό ώστε να τα καλύπτει. Εγώ προς το τέλος του φαγητού τα έβγαλα και τα έβαλα σε ένα ταψάκι να ροδοκοκκινίσουν και στην σάλτσα που είχε απομείνει έριξα λίγο πλιγούρι που έγινε σαν συνοδευτικό.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία φρέσκια & δροσερή συνταγή.
    Το κατίκι μου αρέσει και σε συνδυασμό με το ανθότυρο και τα μυρωδικά τα κάνουν νόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή