I am in the third trimester of my pregnancy by now. And this one is equally important for the nutrients I should I take from the food as to watch my weight in the same time so I can smooth delivery. So I started to cook a little lighter without forfeit of course essential. I saw the other day in a show a delicious soup with grapes and soy milk and I said to try it. It was excellent. I had cooked white gkaspatso in the past but the original recipe that contains lots of garlic and I am not in such mood now with the pregnancy. So I present a much lighter and delicate version.
2 1/2 cups seedless grapes
1 cup soya milk, chilled
1/2 cup almonds
2 scallions, white and green parts, chopped
1 lime, juiced
Salt and freshly cracked black pepper
Few drops of truffle oil for garnish
Put the soy milk and almonds in the jar of a blender and puree until very smooth, about 2 to 3 minutes. Slowly add the grapes, scallions and lime juice; season with salt and pepper and puree until well blended. To serve, pour into a small bowls and garnish it with few drops of trufle oil.
It is even better if refrigerated until very cold. Stir well before serving.
Πλέον διανύω το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου. Και είναι ένα τρίμηνο εξίσου σημαντικό τόσο για τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να παίρνω από το φαγητό όσο και να προσέχω το βάρος μου ώστε να έχω ομαλό τοκετό. Έτσι ξεκίνησα να μαγειρεύω λίγο πιο ελαφριά χωρίς να στερούμαι βέβαια σημαντικά στοιχεία. Είδα τις προάλλες σε μια εκπομπή μια νόστιμη ομωφαγικη σούπα με σταφύλια και γάλα σόγιας και είπα να την δοκιμασω. Και έγινε εξαιρετική. Είχα ξαναφτιάξει λευκό γκασπατσο στο παρελθόν αλλά την αυθεντικη συνταγη που περιέχει μπόλικο σκόρδο και δεν είμαι για τέτοια τώρα. Έτσι σας παρουσιάζω μια πολύ πιο ελαφριά και ντελικατη εκδοχή της.
• 2 1 / 2 φλιτζάνια σταφύλια χωρίς κουκούτσι
• 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας
• 1 / 2 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
• 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας
• 1 / 2 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
• 2 κρεμμυδάκια, τα λευκά και πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
• 1 λάιμ, χυμό
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 λάιμ, χυμό
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Λίγες σταγόνες λάδι τρούφας για γαρνιρισμα
Βάλτε το γάλα σόγιας και τα αμύγδαλα σ’ ένα μπλέντερ και χτυπηστε μέχρι να γίνει πουρές, περίπου 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε σιγά-σιγά τα σταφύλια, τα κρεμμυδάκια και χυμό λάιμ? Αλατοπιπερώστε.
Για να σερβίρετε, ρίξτε σε ένα μικρό μπολ και γαρνίρετε με μερικές σταγόνες λάδι τρούφας.
Είναι ακόμη καλύτερο εάν το έχετε ψύξει πιο πριν. Ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε.
Ωραία ιδέα και φανταστικό food styling. In Thai mood.
ΑπάντησηΔιαγραφή(Η κοιλίτσα φουσκώνει;)
@Nenou
ΑπάντησηΔιαγραφήεχει φουσκωσει πααρα πολυ χι χι! αλλα εχει και αλλο..
εσυ πως εισαι κοριτσακι?
Ολα καλα, νιωθω πολυ δημιουργικη παντα την ανοιξη. Η μονη γκρινια μου αφορα τις αλλεργιες που με ταλαιπωρουν και βγαζω συνεχεια εκεινους τους απροσδιοριστους ηχους βηχα- φτερνισματος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το καλο να ερθω το αγγελακι σου και να σου δειχνει τα αεροστατα που πετανε γυρω μας. ( Το αεροστατο ειναι το αγαπημενο μου μεταφορικο μεσο- εχω 5 πανω απο το κρεβατι μου).
Φιλια