6 Μαΐ 2011

Farfales with tuna - Φαρφάλε με τόνο



½ box farfales
250 g tuna in water
1 cup fresh peas
1 tbsp capers
1 tbsp mustard
2 tbsp olive oil
2 / 3 cup. dry white wine
Fennel dill parsley
3-4 olives
1 clove garlic minced

Boil pasta according to package directions along with the peas. Meanwhile put in a large skillet all the remaining ingredients including the tune water and after boil and evaporate most of the liquid lower the heat to simmer. Once the pasta is ready pour straight from the pot into the pan (do not drain) and stir. Serve with freshly ground pepper.

½ κουτί Φαρφάλε
250 γρ τόνος σε νερό
1 κούπα αρακάς φρέσκος
1 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. κρασί λευκό ξηρό
Μάραθος άνηθος μαϊντανός
3-4 ελιές
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μαζί με τον αρακά. Παράλληλα σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τον τόνο μαζί με το νερό του και αφού πάρουν βράση και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά χαμηλώνουμε στο μισό και σιγοβράζουμε. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα ρίχνουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι (δεν στραγγίζουμε) και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


4 σχόλια:

  1. MMMMMM......SUPEEER!!!!!
    καλοκαιρινο πιατο!!!το σημειωνω αμεσωωωως!!!!
    φιλια Χ2....Χαιρομαι που εισαι καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημεραααααα!
    Ειδα οτι εισαι λιγο κουρασμενη..ελπιζω ομος να εισαι καλα και χαρουμενη! Τα πιατα σου δηχνουν πολυ ομορφα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα κοριτσια! οντως Cathy μου αυτες τις μερες μου βγηκε πολυ κουραση και ο γιατρος συνεστησε ξεκουραση παλι.
    σας φιλω ολεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή