23 Μαΐ 2011

Prawns with orzo - Γαρίδες με κριθαράκι



1 package frozen shrimp
1 cup orzo
7-8 cherry tomatoes
1 cup dry white wine
3 tbspoon Olive oil
1 Onion
3 cloves garlic
some coriander
some fennel leaves
Salt and pepper

In a saucepan saute onion in olive oil and garlic for a few minutes. Throw the shrimps along with the fennel and stir for a while, then put out the wine. Add the tomatoes cut in half. Add the orzo and a little water and cook over low heat. Shortly before the end of cooking salt and pepper and add the coriander leaves.
Serve with coriander , pepper and a little basil. Bon appetite.

1 πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες
1 κούπα κριθαράκι
7-8 ντοματίνια πομοντόρια
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο χλωρό
Λίγο κόλιανδρο
Λίγο μάραθο
Αλάτι πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μην σκουρύνει. Ρίχνω και τις γαρίδες μαζί με τον μάραθο και αφού ανακατέψω για λίγο σβήνω με το κρασί. Στην συνέχεια ρίχνω τα ντοματίνια κομμένα στην μέση. Προσθέτω το κριθαράκι και λίγο νερό και αφήνω να βράσει σε σιγανή φωτιά. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα φυλλαράκια κόλιανδρου.
Το αφήνω στην κατσαρόλα με σβηστή φωτιά να χυλώσει λίγο και σερβίρω με κόλιανδρο φρεκσοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε και λίγο βασιλικό. Πολλά αρώματα σε αυτό το πιάτο.

2 σχόλια:

  1. υπεροχες οι συνταγες Παντα θαυμαζω τη παρουσιαση τω πιατων σου!!να σαι καλα......βρηκες ακρη με αυτο που με ρωτησες?........αν δεν...παρε με τηλεφωνο
    φιλιαΧ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα! σε ευχαριστω πολυ
    οχι το εχω αφησει για την ωρα γιατι τρεχω και με το παδικο δωματιο ταυτροχρονα αλλα θα σε παρω οπωσδηποτε να με βοηθησεις. σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή