25 Μαΐ 2011

Artichokes and feta tartlettes - Ταρτάκια με αγκινάρες και κρέμα φέτας


1 dough for tart

5 - artichokes with their stalks
1 large onion
200 g feta cheese
2 eggs
1 cup cream
A little parmesan
Just a little dill and fennel leaves
3 to 4 tbsp olive oil
½ cup white wine

I guarantee you this tart has incredible flavor.
Well first I made the dough according to my  known recipe and this time  I used small tartlettes. I baked them according to the recipe and left aside to get cold.
For the filling i cleaned the artichokes and put them in a pan to saute in olive oil. Then I threw the onion and stir for 2- 3 minutes. I added the wine, salt and spices and let it simmer untilthe artichokes become soft.
In a bowl i mixed the cream with the eggs and then I added the crumbled feta and a little salt and pepper.
On each tartlette i put on a little parmesan cheese and  stuffed them with artichokes and onions and a bit of cream cheese to cover it. I baked them in a preheated oven at 170 for 30 - 40 minutes.


1 ζύμη τάρτας

5 – αγκινάρες με τα κοτσανάκια τους
1 κρεμμύδι μεγάλο
200 γρ φέτα
2 αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Λίγη παρμεζάνα
Λίγο άνηθο και λίγο μάραθο
3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ ποτηράκι κρασί λευκό

Απίστευτη γεύση σας εγγυώμαι. Ξέρετε την μανία μου με τις τάρτες και πόσες έχω φτιάξει στο παρελθόν. Αυτή η τάρτα έχει απίστευτη πλούσια γεύση και αρώματα. Έχει μια γεύση από αγκινάρες αλά πολίτα μαζί με κρέμα φέτας. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!!
Λοιπον καταρχήν έφτιαξα την ζύμη σύμφωνα με την γνωστή μου συνταγη και αυτή τη φορά χρησιμοποιησα ταρτιερούλες μικρές . Τις έψησα λίγο με τον γνωστό τρόπο με τα βαρίδια για 10 λεπτά και άλλα 5 χωρίς και τις άφησα στην άκρη να κρυώνουν.
Για την γέμιση τώρα καθάρισα τις αγκινάρες και τις έβαλα να σωταρονται στο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια έριξα το κρεμμύδι και ανακάτεψα για 2  3 λεπτά. Πρόσθεσα το κρασί το αλάτι και τα μυρωδικά και άφησα να σιγοβράσουν μέχρι να φτιάξω την γέμιση με τα τυριά. Ίσα να γίνουν μαλακές οι αγκινάρες.
Σε μπολ ανακάτεψα την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και πρόσθεσα και την φέτα τριμμένη καθώς και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε κάθε ταρτιερούλα έβαλα πάνω λίγη παρμεζάνα ώστε να μην ρουφήξει η ζύμη μου τα υγρά και γίνει μαλακή και τοποθέτησα λίγη από την γέμιση με τις αγκινάρες και τα κρεμμύδια και λίγη από την κρέμα τυριών ώστε να την καλύψει. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να σιγουρευτείτε ότι έχει γίνει η κρέμα.

4 σχόλια:

  1. Πωπωωωω! Τί κάνεις βραδιάτικα;;; Φαίνονται υπέροχες, λαχταριστές κι έχουν δυό υλικά που κυριολεκτικά λατρεύω: αγκινάρες και φέτα!!! Τέλειο!! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα πολύ νόστιμη τάρτα κατάλληλη για την εποχή και θα είναι και σχετικά ελαφριά!
    Οι δε φωτογραφίες, είναι εντελώς ξεσηκωτικές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή