17 Απρ 2011

Pumkin ice cream with bitter chocolate syrop - Παγωτό κολοκύθα με σιρόπι πικρής σοκολάτας



I made pumpkin ice cream with chocolate syrup!

The ice cream has a very particular taste that fits perfectly with the chocolate syrup. I found the ice cream recipe here.

 
The syrup goes like this:

½ cup of glucose
1 cup water
½ cup sugar
½ cup cocoa
60 good quality chocolate agar

Chafe all ingredients except couverture in saucepan and boil just before downloading the fire and throw and chocolate. Leave to cool and ready to serve. When cool, it also thickens so do not scare you, the original liquid form.

Έφτιαξα παγωτό κολοκύθα! Το συνόδεψα με σιρόπι σοκολάτας που επίσης έφτιαξα.
Το παγωτό έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση αλλά ταιριάζει άψογα με το σιρόπι της σοκολάτας. Τη συνταγη του παγωτού την βρήκα εδώ.
Το σιρόπι το έφτιαξα ως εξής

½ κούπα γλυκόζη
1 κούπα νερό
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα κακάο
60 γάρ κουβερτούρα καλής ποιότητας

Ζεσταίνω όλα τα υλικά πλην της κουβερτούρας σε κατσαρόλακι και λίγο πριν βράσουν κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω και την κουβερτούρα. Αφήνω να κρυώνει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Όταν κρυώσει θα πήξει επίσης οπότε μην σας φοβίσει η ρευστή μορφή του αρχικά. 

6 σχόλια:

  1. Thelo thelo!!!!! kai ta mpolakia ta theloooo!!! Kalo Pasxa agapimeni mou~ mats!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παγωτό κολοκύθα?
    Από ότι βλέπω τρώγεται πολύ γρήγορα..
    Ιδιαίτερη γεύση και πολύ πρωτότυπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παγωτο Pumkin ; Πρωτη φορα του ακουω και μου φαινεται τελειοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!! Επισης τρελαθηκα με τα πανεμορφα μπολακια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα! Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία συνταγή βρήκες!
    Φτιάχνω πολύ συχνά παγωτά με περίεργες και ασυνήθιστες γεύσεις. Το link της συνταγής το σημειώνω να φτιάξω κι εγώ το παγωτό κάποια στιγμή οπωσδήποτε!
    Σ' ευχαριστώ για την ιδέα, χρόνια πολλά και καλή συνέχεια σου εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή