23 Μαρ 2011

Simple life, simple food ή Φακές Εγκλουβής (οι πιο βραστερές φακές)


Lentil soup and mushroom in grill.


Πρόσφατα μου έφεραν οι θείοι μου που είχαν πάει διακοπές στην Λευκάδα τις περιβόητες φακές Εγκλουβής. Γνώριζα για αυτές τις σπάνιες φακές που τόσο δύσκολα βρίσκουμε αλλά δεν είχα καταφέρει να δοκιμασω. Και έτσι δεν έχασα χρόνο και τις μαγείρεψα απλά κλασικά μόνο που πρόσθεσα ένα τριμμένο καροτάκι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και λίγη καυκαληθρα για άρωμα. Πραγματικά υπέροχες. Είναι ακριβές και ακριβοθώρητες αλλά αν τις πετύχετε κάπου δοκιμάστε τις.

7 σχόλια:

  1. Τις έχω δοκιμάσει και μπορείς να τις βρεις στην Καλλιδρομίου στο Θυμάρι του Στρέφη, ίσως όχι όλη τη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ξανθή
    αληθεια? τελεια σε ευχαριστω. θα το επισκευτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη αυτού του είδους φακής και οι φακές είναι μεγάλη μου αδυναμία. Δυστυχώς θα πρέπει να έρθω στην Ελλάδα για να τις βρω αλλά είναι σίγουρο πως θα τις ψάξω. Να' ναι καλά και η Ξανθή που έδωσε πληροφορίες για το πού πωλούνται.
    Οι φωτογραφίες σου είναι πανέμορφες όπως και οι συνταγές σου.
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @My Little expat kitchen
    καλωσήρθες Μαγδα, ναι φημιζονται πολυ οι φακες τους αλλα και εγω δυσκολευομουνα να τισ βρω στην αθηνα. ναι η ξανθη μας κατατόπισε και θα ριξω μια βολτα στο μαγαζακι που μας λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ουτε εγω δεν τις γνωριζω και ειμαι πολυ περιεργη να της δοκιμασω!μου αρεσει πολυ και το μπολακι που τις εχεις σερβιρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για μια ακομη φορα θαυμαζω την αισθητικη τις φοτωγραφιες σου, ο συνδιασμος χρωματων και η τελεια επιλογη των σκευων !!!!!!! Δεβ ειχα ακουσει για φακες απο την Λευκαδα.....εχουν πολυ διαφορετικη γευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...από πού μπορ'ω να τις προμηθευθώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή