14 Μαρ 2011

Roast pork leg with honey - Χοιρινό μπούτι με μέλι στον φούρνο


Today we have invited my brother in law for dinner. I decided to cook roast pork leg with honey, boiled baby potatoes and salad with fresh bean and meant. It is the first time I do this recipe I hope he likes it. Of course I have desert too : marble syrup panna cotta. Let’s see!

For the pork

1 small pork leg about 2 kilos
200 ml honey
60 ml olive oil
60 ml lemon juice
Coriander
Thyme
See salt
Pepper


I mixed the honey with the olive oil , the lemon juice and the herbs and  marinated the pork a whole night. Today I preheat the oven in 170 degrees of Celsius and place the pork and its marinade into a pan in the oven. I cooked it for about 2 ½ - 3 hours while I was pour over from time to time its sauce. When it is ready I remove the pork and place the sauce in an small pan , I added one tablespoon honey, 1 tablespoon red wine vinegar salt and pepper and boiled it until it became like a syrup. Food is ready to be served!
 
Σήμερα έχουμε για δείπνο τον αδερφό του γουινη γι αυτο σκέφτηκα να φτιάξω κάτι σπέσιαλ.. βέβαια ομολογώ πως δεν έχω ξαναμαγειρέψει μπούτι χοιρινό αλλά για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά και αυτή η συνταγή μου φάνηκε σχετικά εύκολη.
Χοιρινό με μελί στον φούρνο

1 χοιρινό μπούτι 2 κιλά περίπου
200 ml θυμαρίσιο μέλι
60 ml ελαιόλαδο
60 ml χυμός λεμονιού
Λίγο κόλιανδρος ξερός
Λίγο θυμάρι
Αλάτι θαλασσινό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Από το προηγούμενο βράδυ άλειψα το μπούτι με το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψα το μέλι το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού και τα αρωματικά και περίελουσα το χοιρινό καλά να πάει παντού. Το άφησα να μαρινάρεται όλο το βράδυ στο ψυγείο. Το πρωί προθέρμανα τον φούρνο στους 170 βαθμούς και έψησα το μπούτι μου όπως ήταν μαζί με την μαρινάτα του για περίπου 2 ½ ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτετε νεράκι. Κατά διαστήματα το περιέχυνα με τους χυμούς του για να μην ξεραθεί. Όταν ήταν έτοιμο έβαλα την σάλτσα σε μια κατσαρολίτσα, πρόσθεσα 1 κουταλιά μέλι και ένα κουταλάκι ξύδι από κόκκινο κρασί καθώς αλάτι και πιπέρι και έβρασα μέχρι να γίνει σιρόπι η σάλτσα. Είναι έτοιμο. Κόβετε και περιχύνετε με την σάλτσα. Εγώ το συνόδεψα με πατάτες baby βραστές με βινεγκρετ από μέλι και μουστάρδα και σαλάτα φρέσκα φασολάκια με δυόσμο και κρεμμυδάκι φρέσκο. Για γλυκό έχω φτιάξει πανακότα με γιαούρτι και σιρόπι σφένδαμου που βρήκα εδώ!

3 σχόλια:

  1. φαινεται ζουμερο και αρωματικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το εχω δοκιμασει με χοιρινο....μονο με κουνελι και ηταν τελεια! Πολυ ωραιες φωτο..... Ποσο θελω να δαγκωσω αυτο το μπουτι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστό! Σίγουρα είναι πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή