25 Μαρ 2011

Radish leaves and spinach soup – Σούπα με φύλλα από ραπανάκια και σπανάκι



1 bunch radish leaves
200 g fresh spinach
3 potatoes
2 or 3 green onions
Chicken broth (homemade is a difference)
Extra virgin olive oil
Salt and pepper

In a saucepan add the oil with the onions and stir for a while. Then add the potatoes into large pieces and broth and boil until potatoes are tender. Once boiling, add the spinach and radish leaves and leave for a few more minutes on medium heat. Then withdraw and blend the soup to make velvet. We finish with salt pepper. I garnish it with some Soignon cheese but you can try it with a spoon of yogurt too.

Σήμερα έφτιαξα μια σούπα με φύλλα από ραπανάκια και σπανάκι. Την έκανα στο ίδιο ύφος που είχα κάνει και την σουπίτσα νεροκάρδαμο γιατί μου είχε αρέσει πολύ τότε. Και όντως έγινε πολύ γευστική και περριτό να σας πω πόσο δυναμωτική μια και το σπανάκι έχει πολύ σίδηρο αλλά τα φύλλα από τα ραπανάκια έχουν πολύ βιταμίνη C. Σας καλώ να την δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ματσάκι με ραπανάκια και δεν θα ξέρετε τι να κάνετε τα φυλλαράκια τους!

1 ματσάκι φύλλα από ραπανάκια
200 γρ σπανάκι φρέσκο
3 πατάτες
2 ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ζωμός κότας (σπιτικός έχει διαφορά )
Extra παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα γυρνάμε λίγο μερικές φορές. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφού βράσουν ρίχνουμε το σπανάκι και τα φύλλα από τα ραπανάκια και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα σε μεσαία φωτιά. Στην συνέχεια αποσύρουμε και με πολτοποιούμε την σούπα ώστε να γίνει βελουτέ. Τελειώνουμε με αλάτι πιπέρι. Εγώ γάρνιρα με μια κουταλιά γαλλικό τυρί Soignon. Έκανε ωραίο συνδυασμό με την σουπιτσα, αλλά υποθέτω ότι μπορείτε να βάλετε είτε γιαούρτι είτε κατικι ή αυτοσχεδιάστε και πέστε μου τι άλλο θα της πήγαινε.

3 σχόλια:

  1. Αγαπημενη wabi,ειμαι η misirlou ....χαθηκα για λιγο καιρο γιατι το καινουργιο μπλογκ ηθελε πολυ χρονο για οργανωση..κι ακομα εχουμε πολλα να κανουμε...
    Περασα για να πω ενα γεια και να ρωτησω πως εισαι ....ολα καλα?
    Σουπα σπανακι?μμμ...ειμαι περιεργη για την γευση...
    Τρελενομαι για σπανακι ....αλλα σουπα?....πρεπει να το δοκιμασω.
    Ομολογω οτι την ιδια εκπληξη ειχα οταν μου προτειναν να φτιαξω χυμο απο σπανακι....διαστασα αλλα οταν δοκιμασα ξετρελαθηκα!..φανταστικη γευση....
    Οποτε δε θα διαστασω να φτιαξω την σουπα..
    φιλια πολλα Χ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλως την! τωρα τσεκαρατο καινουργιο μπλογκ σου...ανυπομονω να δω καινουργιες κατασκευες και εμπνευσεις. οσο για την σουπα πραγνατικα μπορει το χρωμα να μην προιδεαζει αλλα στην γευση αξιζει! δοκιμασε την. ειναι και δυναμωτικη χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή