18 Μαρ 2011

Oven omelet with zucchinis and zucchini’s flowers - Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και κολοκυθοανθούς


Spring is coming and I feel inspired of all these lovely vegetables that appear at the markets this season. Recently I made an oven omelet with zucchinis and zucchini’s flowers

5 eggs
6 -7 small zucchinis with their flowers whole
A piece of brie cheese
Some green (sorry I don’t know how to translate it but you can use parsley)
1 tbs flour
1 tbs milk
Olive oil which I have marinated with garlic clove, few leaves of basil and few leaves of mint)
I put the zucchinis whole as they are in a pan with oil and put it in the oven in 200 d. until they are cooked.  Mean while I mix the eggs with flour, the milk, the greens some cheese and then I added to the pan and bake it until it is ready. Really easy but delicious omelet!

Βιάζομαι λίγο για την άνοιξη το ξέρω αλλά όταν έχει τόσο όμορφες ηλιόλουστες μέρες κάτι με πιάνει! Ιδιαίτερα όταν βρίσκομαι δίπλα σε πάγκους με ωποροκηπευτικα. Αυτή η εποχή έχει τόσα καλούδια και εγώ παθαίνω μια απληστία και τα θέλω όλα. Πρόσφατα επισκέφτηκα έναν τέτοιο πάγκο και πήρα διάφορα καλούδια για το καθημερινό φαγητό μας. με εμπνέουν και φτιάχνω νόστιμα φαγητά. Έτσι προχθές έφτιαξα μια πανέμορφη ομελέτα με ολόκληρα τρυφερά κολοκυθάκια και τους κολοκυθοανθούς τους, και σήμερα ριγκατόνι με κολοκυθοανθούς και κατίκι Δομοκού που δυστυχώς όμως δεν φωτογράφισα γιατί είχα πάλι καλεσμένο και πέσαμε με τα μούτρα ! όμως τι πιο ωραίο από τις φωτογραφίες που έβγαλα με τα λαχανικά ωμά, με τα έντονα χρώματα τους σαν να σε προκαλούν να δημιουργήσεις με αυτά..

Για την ομελέτα μου χρησιμοποίησα:
5 αυγά
6-7 κολοκυθάκια με τους ανθούς ολόκληρα
Λίγο τυρί μπρι
Λίγη καυκαλήθρα
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά γάλα
Ελαιόλαδο μέσα στο οποίο μαρινάρω 1 σκελίδα σκόρδο λίγα φύλλα βασιλικού και λίγα δυόσμου ώστε να γίνει αρωματικό.

Αφού άφησα λίγο το λάδι να πάρει τα αρώματα των μυρωδικών και του σκορδου αφαίρεσα το σκόρδο και το έβαλα σε ένα ταψάκι. Γέμισα τα λουλούδια των κολοκυθιών με ένα κομματάκι μπρι και τα έβαλα ολόκληρα όπως ήταν στον φουρνο να ψηθούν πριν ρίξω τα αυγά. Χτύπησα όλα τα αυγά με το υπόλοιπο τυράκι μπρι με την κουταλιά αλεύρι και την κουταλιά γάλα, με τις καυκαληθρες και αλατοπίπερο και όταν τα κολοκυθάκια είχαν ψηθεί αλλά παρέμεναν τραγανιστά έριξα από πάνω τα αυγά και έψησα την ομελέτα μου στον φούρνο. Μούρλια σας λέω! Και ταίριαξε πολύ και το αρωματικό (καυκαλήθρες) αλλά και το τυράκι. Φυσικά έφτιαξα πάλι μια σαλάτα υπερπαραγωγή με ότι βρισκότανε μέσα στο ψυγείο: άγρια ρόκα και αγκιναρακια σε λάδι.

Την συνταγή από τα ριγκατόνι (που ήταν εξαίσια σας την χρωστάω για επόμενη φορά με φωτογραφίες ) θα την ξανακάνω σύντομα οπότε και θα την ανεβάσω τότε.

5 σχόλια:

  1. I just love the picture with the garden tools and the blue water can!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. wabini, πολύ χαίρομαι που επέστρεψες με τέτοια συνέπεια στο να ποστάρεις αυτές τις υπέροχες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ομελετα σου με τα ολοκληρα κολοκυθακια μυριζει ανοιξη κ οι φωτογραφια ειναι τοσο ομορφη που λυπασαι να την φας!η σαλατιτσα πολυ δροσερη και φρεσκια!το σουσαμακι κλεβει την παρασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία η ομελετα με τα ολοκληρα κολοκυθάκια.
    Κάνω κι εγώ μόνο που τα κόβω φετούλες.
    Υπέροχες φωτογραφίες, σαν ''ζωντανές''

    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Cathy
    i was lucky because that day it was sunny so i had good light! :)

    @Nenou
    τι κανεισ κοριτσακι? εχω εμπνευση αυτες τις μερες αλλα και χρονο..παιζει ρολο.

    @Ειρήνη
    ηταν νοστιμη ομελετιτσα να την δοκιαμασεις.

    @Μαριον
    και εγω συνηθωσ τα κοβω αλλα αυτη τη φορα τα λυπηθηκα..εδειχναν τοσο ομορφα που το ρισκαρα..βεβαια ηταν πολυ μικρα κολοκυθακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή