22 Μαρ 2011

Orange and elderflower marmalade cheesecake – Cheesecake με πορτοκάλι και άνθη κουφοξυλιάς


For four small cups I used

250 gr biscuits
2 tbs melted butter
250 gr ricotta
½ cup crème fraise
1 tea spoon vanilla
½ cup sugar
Orange juice from 1 orange
Orange marmalade with  elderflower  (from IKEA delicatessen)

Beat the cookies with the butter and then place them in the cups or in a small pan.
Beat ricotta, crème fraise, sugar, vanilla, orange juice with mixer until smooth. Place the mixture on top of biscuits and cook it in preheated oven for 1 1/ 2 hour in 120 degrees of Celsium. Then let it cool and place the jam on top. Very refreshing!

Έχω δοκιμάσει διάφορα τσηζκεικς αλλά κατέληξα ότι αυτή μου αρέσει περισσότερο από όλα. Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες έφτιαξα και άλλη μια συνταγή αρκετά διαφορετική που αξίζει να την ανεβάσω προσεχώς γιατί είχε πολύ καλές κριτικές από αυτούς που την δοκίμασαν. Το συγκεκριμένο που θα ποστάρω σήμερα το εμπνεύστηκα από το βιβλίο του Michel Roux ζύμες αν και το παράλλαξα λίγο. Προσεχώς θα δοκιμασω και την αυθεντικη συνταγη και θα σας πω.
Λοιπον για το δικο μου χρησιμοποιησα

250 γρ digestive
2 к.σ βούτυρο λιωμένο
250 γρ ρικοτα
½ κούπα κρέμα γάλακτος
2 αυγά
½ κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Μαρμέλαδα πορτοκάλι με άνθη κουφοξυλιάς (θα την βρείτε στο ντελικατέσσεν του ΙΚΕΑ)

Χτύπησα τα μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ και τα έστρωσα στον πάτο από τέσσερα ατομικά μπολάκια φούρνου. Στη συνέχεια χτύπησα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της μαρμελάδας μέχρι να αφρατέψουν και έχυσα το μείγμα μέσα στα μπωλάκια. Τα έψησα για περίπου 1 ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς. Την μαρμελαδα την έριξα αφού τα άφησα να κρυωσουν και τα τοποθέτησα στο ψυγείο για λίγο. Είναι αρκετά δροσιστικό γλυκό.

3 σχόλια:

  1. Μου αρέσει η μαρμελάδα πορτοκάλι , θα πρέπει να είναι πολύ γευστικό με την κρέμα κ τα μπισκότα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραιο το cheese cake σε μινι Cocotte!! Και αυτα απο το Ικεα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή