17 Σεπ 2013

Peach and rasberry crumble - Crumble ροδάκινο με σμέουρα

 Σήμερα με έπιασε μία λαχτάρα να πιω έναν καφέ φίλτρου το απόγευμα. Ίσως το τρέξιμο που είχα από το πρωι με έκανε να θέλω 5 λεπτά για τον εαυτό μου να χαλαρώσω. Όμως πως να ευχαριστηθώ καφέ χωρίς ενα γλυκάκι να συνοδέψω? Μεταξύ μας πιο μεγάλη ήταν η λαχτάρα για το γλυκό και ο καφές ισως να ήταν μια πρόφαση. Βέβαια δεν ήθελα να κάνω κατι που θα με κρατούσε στην κουζίνα για παραπάνω από 5 - 10 λεπτά. Έτσι εφτιαξα αυτό το απίθανο crumble. Στην κυριολεξία μου πήρε 5 λεπτά μόνο γιατί διαβάστε πόσο εύκολο είναι:

θα χρειαστείτε
1 ροδάκινο
1 κούπα σμέουρα (εγω χρησιμοποίησα κατεψυγμένα)
180 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη (για τα φρούτα) + 2 κ.σ. ζάχαρη για την ζύμη
1 κ.γλ. βανίλια εκχύλισμα 
1 κ.σ. άμυλο πατάτασ
150 γρ βούτυρο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη την βανίλια και το βούτυρο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Απλώνουμε την μισή στον πάτο του σκεύους μας σαν βάση τάρτας. Από πάνω πασπαλίζουμε με το άμυλο πατάτας και απλώνουμε τα φρούτα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα 100 γρ ζάχαρης και τελειώνουμε με την ζύμη θρυμματίζοντας στην. Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200. Το καταναλώνουμε άμεσα γιατί είναι εθιστικό!

3 σχόλια:

  1. Κάτι μου λέει ότι θα ταιριάζει ωραία και με παγωτό!
    Φανταστικό το χρώμα της γέμισης!
    Το άμυλο πατάτας μπορούμε να το παραλείψουμε ή να το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικο!! Φωτος υπεροχες, αισιοδοξες!!
    Φιλακια!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αμυλο πατάτας ειναι πιο πολυ για να τραβήξει τα υγρά και να μην πανιάσει η ζύμη οπότε υποθέτω μπορείς να το αντικαταστήσεις με μια κ.σ. κορν φλαουρ.
    φιλια κοριτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή