4 Φεβ 2013

Red quinoa risotto with green beans, corn and mature cheddar cheese - Ριζότο από κόκκινο κινόα με φασολάκια, καλαμπόκι και παλαιωμένο cheddar

Όπως σας είπα πειραματίζομαι με μερικά κλασσικά φαγητά τωρα που και ο φίλιππος μεγαλωσε και θέλω να τρώει από όλα αλλά φυσικά δεν ξεχνάω τις δικές μου συνταγές. αυτες τις γευστικές γεμάτες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που μαγειρεύονται και εύκολα. το κινόα, το κεχρί και το πληγούρι είναι από τις τροφές που χρησιμοποιώ συχνά και μυώ και τον Φίλιππο σε αυτές. σήμερα εφτιαξα ενα διαφορετικό ριζότο: ενα ριζότο από κόκκινο κινόα. Ηταν πολυ γευστικό και σας υπενθυμίζω οτι το κινόα ειναι μια από τισ υπερτροφές. Δηλαδή μια τροφή που μπορεί να συντηρήσει μόνη της τον ανθρώπινο οργανισμό καθως περιέχει εκτος των αλλων υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεινες αλλα και τα απαραίτητα αμινοξέα.

θα χρειαστείτε:
1 1/2 φλ κόκκινο κινόα
1 φλ φασολάκια φρέσκα
1/2 φλ καλαμπόκι
2 αυγά βραστά ή ποσέ
3 κ.σ φιλαδέλφεια
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
παλαιωμένο τσένταρ
Bράζουμε το κινόα συμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια και το καλαμπόκι. μολις ειναι έτοιμο το κινόα το ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το φιλαδέλφεια. αλατωπιπερώνουμε. βαζουμε σε καθε πιάτο το κινόα, λιγα φασολάκια και καλαμπόκι και απο πάνω κοβουμε σε μισά τα αυγά. Γαρνίρουμε με κυβάκια απο το τυρί και λίγο ακόμα πιπέρι.
recipe in english 

1 1/2 cup red quinoa
1 cup fresh green beans
1/2 cup corn
2 boiled or poached eggs
3 tbsp Philadelphia cheese
salt and pepper
olive oil
matured cheddar

cook the quinoa according to the package directions. In another pan boil the green beans and the corn. Once quinoa is ready mix it with 2 tablespoons oil and Philadelphia cheese. Season with salt and pepper.In each plate place the quinoa, a few green beans and corn and on top cut in half the eggs. Garnish with cubes of cheese and a little more pepper.

4 σχόλια:

  1. Α είναι πολύ γρήγορο και υπέροχα χρώματα, για΄τι το πιάτο μας πρέπει να τα έχει όλα!!
    Πες μου που θα βρω κινόα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ξανθη μου.κινοα θα βρεις σε καταστημα με βιολογικα.εγω ψωνιζω απο ενα τετοιο που ειναι στο συνταγμα στην νικης αν θυμαμαι καλα την οδο πηγαινωντας προς πλακα δλδ.εκει εχει απολα.
      Φιλια

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να προμηθευτώ κινόα .. η συνταγή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα !

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή