9 Φεβ 2013

Almond and apple tart


Από το γαλλικό βιβλίο με τις τάρτες (βλέπε εδώ).


Μπορεί να βαραίνω μέρα με τη μέρα αλλά τα γλυκά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Δεν μπορώ εκεί γύρω στο απόγευμα να μην απολαύσω ένα ωραίο κομμάτι κέικ ή ένα κομμάτι τάρτας με φρούτα με το τσάι μου. Αυτή η τάρτα  που ακολουθεί είναι πολύ γευστική και όταν ψήνεται το σπίτι μυρίζει μήλο με αμύγδαλο συγχρόνως!Ζυμη sucree με αμυγδαλόσκονη προψημένη εδώ
Κρέμα αμύγδαλο (συνταγή πιο κάτω)
3 μήλα
30 γρ αμύγδαλο φιλέ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή
Για την κρέμα αμύγδαλο
2 αβγά
100 γρ ζάχαρη
100 γρ πούδρα αμυγδάλου
100 γρ βούτυρο μαλακό
                    


Φτιάχνουμε την κρέμα: δουλεύουμε το βούτυρο ώστε να γίνει σαν μους, προσθέτουμε την ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τα αβγά και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε ανακατεύοντας και την πούδρα αμυγδάλου.
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα για 20 λεπτά να μαλακώσουν ρίχνοντας ελάχιστο νερό αν κρίνουμε ώστε να γίνουν σαν κομπόστα. Δεν τα θέλουμε λιωμένα.
Πάνω στο ψημένο κέλυφος τάρτας απλώνουμε την κρέμα από πάνω στρώνουμε τα μήλα αφού τα στραγγίξουμε και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ. Στρώνουμε τέλος την ζάχαρη καστανή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
 

1 σχόλιο: