4 Ιουν 2012

Mirabelle salad- Σαλάτα με κορόμηλα, μοτσαρέλλα και μέντα


Ο φίλιππος έτοιμος να περπατήσει πλέον εχει εναρμονιστεί με την φύση και είναι σαν να έζησε εδώ ολους τους μήνες της ζωής του. Απίστευτο πόσο γρήγορα  περνάει ο καιρός.. Στις διάφορες βόλτες που κάνουμε μαζεύουμε λουλούδια και ότι άλλο βρούμε. Αυτός στο καρότσι ακόμα απλώνει τα χεράκια του δεξιά και αριστερά και προσπαθεί να μαζέψει ότι βρει. Πίσω στο σπίτι κάνουμε απολογισμό του τι μάζεψε ο καθένας και αργότερα αφού τα βάλουμε κάτω κοιτάμε τι μπορούμε να φτιάξουμε με αυτά. Ο Γουίνη έχει ήδη κάνει μια κατασκευή  με την οποία διακοσμήσαμε την βεράντα μας και εγω ένα στεφανι από αμάραντο, που εχει μπόλικο σε μια παραλία κοντά μας. Επιπλέον βρήκα αυτά τα απίστευτα όμορφα λουλούδια οπου διακοσμούν πλέον το τραπέζι μας. Οι βόλτες μέσα στο περιβόλι όμως πάντα έχουνε να προσφέρουν καλούδια για τις μαγειρικές μου. Όπως σας είπα εχουμε κορομηλιές φορτωμένες με κατακόκκινα κορόμηλα έτοιμα να πέσουν. Εχω βαλθει να φτιαχνω συνταγές  με αυτά και αυτή που σας παρουσιαζω πιο κατω είναι απιστευτα νοστιμη και γευστικη. Να την δοκιμασετε οπωσδήποτε!

Λίγα κορόμηλα κομμένα στην μέση χωρις τα κουκούτσια (η  ποσότητα εξαρτάται από το μεγεθος της σαλάτας που θέλετε να φτιοαξετε)
Λιγα ντοματακια κομμένα στην μέση
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 αγγουράκι κομενο σε μισοφέγγαρα
Λιγα φυλλα μεντας
Φρεσκο κρεμμυδάκι
Αλατι πιπερι
2 κ.σ. οξύμελι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
6 μοτσαρελλάκια


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το οξύμελι και τέλος αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε 1 ωρα στο ψυγείο να μαριναριστούν καλά όλα τα υλικά πριν σερβίρουμε. Εξαιρετική σαλάτα για το καλοκαίρι και τις πολύ ζεστές μέρες γίνεται θαυμάσιο ελαφρύ γεύμα.


4 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να βάλω κορόμηλα σε σαλάτα, αλλά γιατί όχι? Και χρωματικά είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια σαλάτα ... ακρως καλοκαιρινή.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύχρωμη και γεμάτη αρώματα! Αυτό θα πει "καλοκαίρι" με ελαφριά γεύματα που σε ικανοποιούν πλήρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή