30 Μαΐ 2012

Φακές beluga με αυγά ποσέ -Beluga lentils with poached eggs

Οι φακές αυτές που θεωρούνται το «χαβιάρι» της φακής είναι ιδανικές για σαλάτες αφου δεν λασπώνουν και παραμένουν σπυρωτές οσο και να τις βράσεις. Επιπλέον είναι πολύ νόστιμες και υγειινές. Στα γρήγορα και ελαφρυά γευματα που φτιάχνω πολύ συχνά, κατατάσσω και αυτό. Οι φακές έβρασαν μεσα σε 20 λεπτά και όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα δευτερολέπτων για να γίνουν.

1 ½ κούπα φακές beluga
1 κ.σ. ζάχαρη muscovado
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρυζόξυδο
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 αυγά
Μαιντανό (περιπου 2 κ.σ.)
Ψωμί θρυμματισμένο
Αρχικά βαζω τις φακές μου να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Το χρόνο βρασίματος τον κοιτάτε εσείς οσο θέλετε. Παράλληλα βάζω το θρυμματισμένο ψωμί σε ένα αντικολλητικό τηγανι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και το ψήνω για 1 με 2 λεπτά. Το αφήνω στην άκρη. Μαγειρεύω το καρότο στον ατμό μεχρι να είναι μαλακό και το κόβω σε ροδέλες.Μόλις οι φακές είναι έτοιμες τις στραγγίζω και σε ένα τηγανι ρίχνω το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Ρίχνω τις φακές και την ζάχαρη και ανακατεύω. Προσθέτω τα καρότα.Τέλος ρίχνω το ξύδι. Το βράζω ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Σε κάθε πιάτο βάζω φακές, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο και από πάνω το θρυματισμένο ψημένο ψωμί. Τέλος τοποθετω από ένα αυγό ποσέ στην κορυφή (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγανιτό ή βραστό). Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και έτοιμο. Καλή όρεξη.


Belunga lentils are considered the "caviar" of lentils  and are ideal for salads since they remain granular to the boil. Furthermore, they are very tasty and hygiene. This mela is quick and easy since the lentils boiled in 20 minutes and everything else is a matter of seconds to do.

1 ½ cup lentils beluga
1 tbsp muscovado sugar
1 tbsp butter
1 tbsp olive oil
1 tbsp rise balsamic
1 carrot
1 green onion
2 eggs
Parsley (about 2 tablespoons)
Bread crumbled

First boil the lentils in plenty of salted water. At the same time  put the crumbled bread in a nonstick pan with a tablespoon of olive oil and bake for 1 to 2 minutes. Leave aside. Cook carrot steamed until they are soft and cut into cubes. As long  as lentils are ready drain them. Put the butter with olive oil in  a pan then add lentils and sugar and stir. Add the vinegarand the carrots. Cook for a couple ofminutes and is ready to serve. In each dish put lentils with some of the chopped green onion, chopped parsley and top with crushed toasted bread. Finally place a poached egg on. Few drops of olive oil and ready. Enjoy.

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία "σαλάτα"!
    Τρελαίνομαι για φακές και τις φλερτάρω εδώ και καιρό τις beluga, αλλά ακόμα δεν έχω δοκιμάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ενδιαφέρον πιάτο!
    Μ' αρέσει ο συνδυασμός φακής με αυγό!
    Τις συγκεκριμένες δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα, βασικά δεν τις έχω βρει και πουθενά...
    Μ' αρέσουν πολύ και τα μπολάκια σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σας κοριτσια! ειναι πραγματι πολυ νοστιμη και ελαφρυα. Να την δοκιμασετε! φιλια πολλα σε όλες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή