17 Ιουν 2012

Apricot tartelettes with honey and rosemary - Ταρτούλες με βερύκοκο, μέλι και δενδρολίβανο


Συνταγή νούμερο 2 για τάρτα με βερύκοκα. Αυτή ταιριάζει πολύ και με μια μπάλα παγωτό συνοδευτικά αλλά και για πρωινό. Είναι πολύ απλή και αν έχετε την ζύμη έτοιμη στο ψυγείο σας είναι πολύ γρηγορη για να γίνει και να καταναλωθεί φρέσκια.

Για την ζύμη
200 γρ αλεύρι
80 γρ ζάχαρη άχνη
25 γρ αμύγδαλο σε σκόνη
Λίγο αλάτι
120 γρ βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια
1 κρόκο αυγού
Ανακατεύουμε το αλέυρι,αλάτι, ζάχαρη αμύγδαλόσκονη και βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμωνουμε για λίγο μεχρι να ομογενοποιηθεί. Πλάθουμε σε μπάλα και τυλιγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμ,ε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αργότερα την απλώνουμε στις ταρτιέρες μας και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 30 λεπτά με τα βαρυδια και άλλα 5 χωρίς.

Για την γέμιση
500γρ βερύκκοκα
30 γρ αμυγδαλόσκονη
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. μέλι
Μερικά κλωναράκια δενδρολίβανο
Απλώνουμε πάνω στην προψημένη τάρτα μας την αμυγδαλόσκονη. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα βερύκκοκα , πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη,μέλι και το δενδρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά περίπου.

For the dough
200 g flour
80 g caster sugar
25 g almond powder
A
pinch of salt
120 g cold butter cut into cubes
1 egg yolk
Mix the flour, salt, sugar, almond powder and butter. Add the egg and knead briefly until smooth. Shape into a ball and wrap in foil and refrigerate for 1 hour. Bake your tartelettes in a preheated oven at 160 for 30 minutes with the sinker and another 5 without.
For the filling
500g apricots
30 g almond powder
50 g caster sugar
1 tbsp honey
A few sprigs of rosemary
Spread over the baked tart almond powder, then place apricots, sprinkle with powdered sugar, honey and rosemary and bake in a preheated oven at 160 for 40 minutes.

1 σχόλιο:

  1. το δεντρολίβανο με τρελλαίνει...μαζί με τα βερύκοκα και το μέλι θα πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή