25 Αυγ 2011

Raspberry pie - Τάρτα με σμέουρα



Η ζωή μας συνεχίζει να τρέχει σε γοργούς ρυθμούς μεταξύ αϋπνίας και κούρασης όμως η διάθεση παραμένει ανεβασμένη. Αυτό συζητούσαμε με τον Γουινη υπό άλλες συνθήκες τα ξενύχτια θα μας είχαν ισοπεδώσει τώρα όμως υπάρχει τόση αδρεναλίνη που είσαι διαρκώς σε μια εγρήγορση. Και ο Φίλιππος μας μεγαλώνει και τον χαιρόμαστε μέρα με την μέρα πιο πολύ. Έχουμε αρχίσει και κάνουμε δειλά δειλά κάτι μονοήμερες εκδρομουλες και κάτι βολτιτσες . και κάθε έξοδος είναι και μια πρόκληση για μας.. ολο και κάποιο καινούργιο εμπόδιο υπερπηδάμε. Σε 5 μέρες ο μικρός μας σαραντίζει και γιαυτο αποφάσισα να το γιορτασουμε πιο νωρίς με μια τάρτα με σμέουρα..



For the dough sucree

250 g flour
100 grams butter, slightly softened
100 g caster sugar
A small dose of salt
2 eggs at room temperature

For the filling

Raspberries (fresh or frozen)
Sugar

Put the flour on work surface, forming a small knoll with a hole in the middle. Add butter, sugar and salt and mix with your fingertips. Incorporate the flour gradually until the dough is slightly sticky. Then add the eggs and knead until the dough is compact. Continue to knead it with the palm of your hand until smooth. Then wrap it in foil and leave 1 to 2 hours in refrigerator before using.

Mix in a bowl raspberries with the sugar (estimate of approximately equal quantity of sugar in the fruit).

Bake the dough in a preheated oven at 180 degrees for one quarter and then add the mixture with raspberries and cook until browned edges. I accompanied the ice cream chocolate recipe here.
Perfect taste!

Για την ζύμη sucree

250 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο ελαφρώς μαλακό
100 γρ ζάχαρη άχνη
Μια μικρή δόση αλάτι
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Για την γέμιση

Σμέουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Ζάχαρη
 
Βάλτε το αλεύρι σε πάγκο εργασίας σχηματίζοντας ένα μικρό βουναλάκι με μια τρύπα στη μέση. Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και αναμείξτε με τα ακροδάχτυλα σας. Ενσωματώστε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαφρώς κολλώδης. Στην συνέχεια προσθέστε τα αυγά και ζυμώστε μέχρι να γίνει συμπαγής η ζύμη. Όταν έχει ομογενοποιηθεί συνεχίστε να ζυμώνετε με την παλάμη του χεριού σας μέχρι να γίνει απαλή. Στη συνέχεια τυλιξτε την σε μεμβράνη και αφήστε την 1 με 2 ώρες στο ψυγείο πριν την χρησιμοποιήσετε.

Ανακατεψτε σε ένα μπολ τα σμέουρα με ζάχαρη (επειδή την έφτιαξα από το μυαλό μου) υπολογίστε περίπου ποσότητα ζάχαρης ίση με του φρούτου.

Ψήστε την ζύμη σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα με τα σμέουρα και ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες. Εγώ την συνόδεψα με παγωτό σοκολάτα που την συνταγη θα βρείτε εδώ.
Τέλεια γεύση!  

5 σχόλια:

  1. Να τα εκατοστήσει χρόνια ο μικρός σας και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της εξέλιξης του.
    Να είσαι σίγουρη ότι όλα τα ξενύχτια κλπ θα τα ξεχάσεις.
    Η τάρτα σου πολύ ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας ζήσει ο μικρούλης και να είναι πάντα καλά! Η τάρτα σου είναι πολύ λαχταριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χρώμα του φρούτου είναι απίστευτο και μπορώ να φανταστώ μόνο και τη γεύση...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς βρήκα εσάς και το καταπληκτικό μπλογκ!
    Να σας ζήσει ο μικρούλης σας!
    Παιρνω την γλυκόξινη ταρτούλα μου και φευγω αλλά θα ειμαι εδώ κοντά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαιρομαι να μπαινω στο μπλογκοσπιτακι σου!!!!Με γεμιζει θετικη ενεργεια!!Καταπληκτικη παρουσιαση ...συνταγες μοναδικες!!!
    Περασα για να μαθω νεοτερα ...και διαβαζω οτι σαραντιζει κιολας ο μικρος!!!!!χαρηκα τοσο πολυυυυ!!Να σαι καλα και χιλια καλα να φερει ο χρονος αυτος στον μικρουλη σου και την οικογενεια σου!filiaX2

    ΑπάντησηΔιαγραφή