9 Ιουλ 2010

Pina Bausch




Όσοι διαβάσατε τον τίτλο θα αναρωτηθήκατε τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους. Κι όμως! Τα ερεθίσματα που προσλαμβάνουμε κάθε μέρα επηρεάζουν κατά πολύ και την έμπνευση μας την δημιουργικότητα μας από τα πιο ασήμαντα πράγματα ως και τα πιο σημαντικά στις ζωές μας. Όταν για παράδειγμα ακούμε μια ωραία μουσική μπορεί να μας ξεσηκώσει σε μια άλλη διάθεση από αυτήν που είχαμε…
Έτσι λοιπόν και εγώ νιώθω εμπνευσμένη από την παράσταση που παρακολούθησα χθες στο Μέγαρο μουσικής το AQUA. Αφιέρωμα στην μεγάλη χορογράφο Pina Baus και την χοροθεατρική ομάδα της το χοροθέατρο του Βουπερταλ. Ωραία σκηνικά , όμορφες μουσικές και άψογες κινήσεις σε ένα έργο που ανήκει στα έργα της πιο χαρούμενης χορευτικής της περιοδου. Απεικόνιζε εικόνες από την Βραζιλία και σε ταξίδευε εκεί. Αν και μεγάλη παράσταση κράτησε το ενδιαφέρον μου καθ'ολη τη διάρκεια και μου άφησε όμορφο συναίσθημα…



Έτσι σήμερα ιδιαίτερα ανανεωμένη και με χορευτική διάθεση φεύγω για την εκδρομουλα μου προς την Επίδαυρο, για να παρακολουθήσω αύριο στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών Οιδηποδα. Και στο ενδοιάμεσο έφτιαξα ένα ελαφρύ «παιχνιδιάρικο» γλυκάκι για τους γονείς του  Γουινη που θα μας φιλοξενήσουν.



Ταρτούλες με νεκταρίνια

220 γρ βούτυρο ανάλατο
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
3 4 νεκταρίνια
Λίγες κουταλιές μέλι
Τζιντζερ
Καστανή ζάχαρη




Χτύπησα το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατεψουν, προσθεσα το αλεύρι και την βανίλια και αφού το ζύμωσα σε μικρή μπαλίτσα το άφησα για 30’ στο ψυγείο. Ενδιάμεσα έκοψα τα νεκταρίνια σε φετουλες και αφού  έστρωσα τις ταρτούλες τοποθέτησα πάνω τα κομμάτια των από τα νεκταρίνια και πασπάλισα με μέλι , καστανή ζάχαρη και τζιντζερ. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς. Συνοδεύονται ωραία με μια μπάλα παγωτού μια και δεν έχουν δική τους κρέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου