25 Φεβ 2010

Τάρτα με κρέμα λεμονιού και μαρμελάδα δαμάσκηνο




Ξέρω ξέρω, δεν είναι όνομα αυτο για γλυκό αλλά βλέπετε είναι γλυκό που εμπνεύστηκα όλο μόνη μου :). Και επειδή έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο αποφάσισα να ανεβάσω την συνταγή. Το γλυκάκι αυτό είναι και εύκολο και γρήγορο και πολύ εμφανίσιμο και παααρα πολύ νόστιμο.
Λοιπόν

1 πακέτο μπισκότα digestive light
Λίγο βουτυρακι
5 αυγά
150 κρέμα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού
Μαρμελαδα (σπιτική) δαμάσκηνο

Λοιπόν έτριψα τα μπισκότα και τα ανακάτεψα μαζί με το βουτυρακι. Με αυτό το μείγμα άπλωσα την ταρτιερα μου και τα έψησα για 10 λεπτά στο φούρνο. Μετά τα 10 λεπτά έβγαλα την ταρτιερα και άπλωσα πάνω από το μείγμα κρόκο ενός αυγού. Αυτό το κάνουμε για να κάνει μια επίστρωση ώστε όταν ρίξω την γέμιση να μπει μέσα. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο για ένα λεπτό.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση. Χτυπάμε τα 5 αυγά μαζί με την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα την τάρτα. Ψήνουμε γύρω στα 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμη και αφού έχει κρυωσει λίγο απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα μαρμελαδασ και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Εγώ και ο Γουινης φάγαμε απο2 κομμάτια σήμερα :) και τα υπόλοιπα κατασπαράχτηκαν από την οικογένεια της αδερφής μου :).

3 σχόλια:

  1. Πολιτιστικός μετανάστης26 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:36 μ.μ.

    Μην το πάρεις στραβά αλλά βαρέθηκα τις μπαμπακόπίτες και τα αφεψήματα!! Τι να στείλω ως σχόλιο; Την επικράτηση του δαμάσκηνου έναντι του περγαμόντου και την επίδραση στο μετα-βιομηχανικής επανάστασης τσάι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορεισ να γραψεισ για την συσχετιση τησ γαστρονομιασ με την φιλοσοφια..ή ακομα και με τισ υπολοιπες τεχνες..αν διαφωνειτε οτι υπαρχει θα ανεβασω σχετικο ποστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτικέ μετανάστη, δώσε μου 2 λεπτά και θα σε φτιάξω, 2 λεπτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή