25 Ιαν 2010

linguini with lemon and pecorino cheese


Σήμερα υποσχέθηκα στην Georgia να της αφιερώσω συνταγή οπότε διάλεξα linguini με λεμόνι και pecorino που είναι νόστιμη και light και πολύ γρήγορη.




Από την σειρά βιβλίων new Healthy kitchen.

1 πακέτο linguini
Extra παρθένο ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Μαϊντανό
Πεκορίνο

Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν. Μετά ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο , αλάτι χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού (μην το ξεχάσετε ή παραλείψετε ) γιατί όντως κάνει την διαφορά. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μαζί με πιπεράκι και στο τέλος το τυρί πεκορινο και σερβίρουμε. Φαίνεται και είναι απλή όμως είναι πάρα πολύ νόστιμη και ότι πρέπει για βιαστικές μαγειρικές.


1 σχόλιο:

  1. Την δοκίμασα εχτές το βράδυ...Πραγματικά πολύ νόστιμη και ταιριάζει με λευκό κρασί Μοσχοφίλερο....Περιμένω και άλλες συνταγές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή