18 Οκτ 2015

Funfetti macaroon with passion fruit mascarpone cream - Μακαρόν φουνφετί με κρέμα πάσιον φρουτ - μασκαρπόνε


Την ιστορία με τα macarons σας την έχω πει… ότι δηλαδή ποτέ δεν μου άρεσαν οι μαρέγκες και κάθε είδους μαρεγκοειδες και τα macarons τα κατέτασσα εκεί. Όμως με είχε πιάσει εμμονή να καταφέρω να τα φτιάξω, ακολούθησαν αρκετές αποτυχημένες απόπειρες μέχρι που την τελευταία φορά (θυμηθείτε εδώ) η γεύση τους με ενθουσίασε… Σήμερα είπα να κρατήσω την εξαίσια κρέμα μασκαρπονε με πάσιον φρουτd που είχα χρησιμοποιήσει την προηγούμενη φορά και να πειράξω λίγο τα macarons. Ιδού το αποτέλεσμα: τραγανά απέξω, μαλακά μέσα και πλούσια αρωματικη κρεμα που δεν σε λιγώνει. Ούτε καν μέτρησα πόσα έφαγα, αρκεί να σας πω ότι δεν έμεινε τίποτα μέχρι το βράδυ!!



Χρησιμοποίησα

180 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε αλεύρι στο μπλέντερ για αρκετή ώρα
3 ασπράδια αυγών περίπου εγώ μέτρησα 120 γρ
λίγο creme of tartar
Sprinkles ζάχαρης για το εφέ :)
40 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Θυμηθείτε την κρέμα μασκαρπόνε από εδώ.



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160. Αναμειγνύουμε την ζάχαρη άχνη με τη σκόνη αμυγδάλου. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν παχύρευστος αφρός και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το creme of tartar. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό. Σταδιακά προσθέτουμε βραχειών η σκόνη αμυγδάλου με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, με στόμιο απλό του 1 εκ. κάνουμε μακαρον διαμέτρου περιπου 4 εκ. (εμένα μου βγήκαν μεγαλύτερα για αυτο και άφησα περισσότερο τους χρόνους ψησίματος. Πασπάλισα τα sprinkles και τα έψησα περίπου 14 λεπτά αλλά εσείς καλύτερα να το κρίνετε αυτό ανάλογα με τον φούρνο σας.

Αφού κρυώσανε έβαλα σε κάθε ένα κρέμα, τα δίπλωσα και τα απόλαυσα αμέσως!


#vimagourmet #vgfoodblogawards #vimagourmetfoodblogawards
Click here to vote for WABI PHOTOGRAPHY
Click here to vote for WABI BAKING
ΒΗΜΑ GOURMET 18-10-2015 ΤΕΥΧΟΣ 101

4 σχόλια:

  1. Λοιπόν μακαρόν δεν έχω δοκιμάσει ακόμα :)
    "Φοβάμαι" ότι αν δοκιμάσω και δεν είναι από το σωστό μέρος ή δεν έχουν τη σωστή γεύση, δε θα τα συμπαθήσω και θα στιγματιστούν για πάντα μέσα στο μυαλό μου.
    Τα δικά σου ωστόσο μου κάνουν ένα πολύ ευχάριστο "κλικ".
    Η κρέμα με το μασκαρπόνε, τα όμορφα σπασίματα στην επιφάνεια, η παιχνιδιάρικη πινελιά, έχουν κάτι πολύ δελεαστικό Ιωάννα μου!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστω πολύ! Να τα δοκιμάσεις. Μπορεί να σε εκπληξουν όμορφα 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ομορφα! Τον προηγουμενο μηνα δοκιμασα αρκετα με πασιον φρουτ και απο διαφορετικα ζαχαροπλαστεία, αλλα με μασκαρππονε οχι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή