16 Οκτ 2015

Banana rum scones - Scones με μπανάνα και ρούμι


Βρήκα αυτή την απίθανη συνταγή σε αυτό εδώ το site όπου την λάτρεψα αμέσως! Αφενός γιατί πάντα έχω μπανάνες στο σπίτι οπότε κάνω πυκνά συνταγές με αυτές και αφετέρου γιατί λατρεύω τα γλυκά με αλκοόλ ειδικά κρέμες με ουίσκι και κέικ με ρούμι… εκτός αυτού είναι και πολύ γρήγορη και εύκολη και το σπίτι μύριζε υπέροχα!


Για τα scones
2 φλ αλεύρι σπέλτα λευκό
½ φλ ζάχαρη καρύδας
1 κ.σ. baking powder
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. all spice
6 κ.σ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο
½ φλ λιωμένη μπανάνα
4 κ.σ. γάλα
1 κ.γλ. ρούμι extract

Για το γλάσο
½ φλ ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. γάλα
1 κ.γλ. ρούμι extract
¼ κ.γλ. all spice


Για τα scones: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη, το baking, το αλάτι και το all spice. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ψυχουλιαστό μείγμα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα, την μπανάνα και το ρούμι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα προσέχοντας να μην το παρακάνουμε. Αλείφουμε την φόρμα μας με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε εκεί την ζυμη. Την απλώνουμε ομοιόμορφα και με το μαχαίρι κόβουμε 6 κομμάτια. Ψήνουμε τα scones μας για περίπου 25 λεπτά.

Παράλληλα βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει λίγο η καραμέλα. Μόλις τα scones κρυώσουν λίγο ρίχνουμε το γλάσο και έτοιμα!
#vimagourmet #vgfoodblogawards #vimagourmetfoodblogawards
Click here to vote for WABI PHOTOGRAPHY
Click here to vote for WABI BAKING
ΒΗΜΑ GOURMET 18-10-2015 ΤΕΥΧΟΣ 101

1 σχόλιο: